Alla inlägg under maj 2009

Av Elisabeth - 13 maj 2009 20:49


Just nu känns det som om jag vill ta kort på precis allting med den nya kameran.


I morgon skall min bil besiktigas och då gäller det att åtminstone vara ren. Men det var inte lätt att få bort all skit som fastnat. Det behövs andra doningar för att få bort det.


Blomsterprakt vid entrén. Fint med gula blommor till rött hus.


Äppleblommor, tagna från vårt sovrumsfönster rakt ner. Nästan så man kan plocka dom från fönstret.


Spirean blommar också för fullt.


I dag plockade jag årets första gräslök och klippte ner och frös in. Det är gott att ha till vintern.


Husse på väg ut på morgonpromenad.


Smilla kommer gående.


Hej hopp upp på bänken. Där är det gott att ligga och sola.

Av Elisabeth - 12 maj 2009 19:02


Nu skall jag bara testa storleken på bilderna.


Smilla fotad med den nya kameran.


Testar olika storlekar på bilderna. Denna är som vanligt (300 bred)


Denna är 400 bred och den under är 500 bred. Det tror jag blir för stort. Kanske skall man ändra till 400???


Av Elisabeth - 12 maj 2009 18:06


Så heter vårt nyförvärv. Efter moget övervägande så har vi köpt en ny digitalkamera. Vi har ju annars var sin som får plats i fickan och det är ju väldigt praktiskt att alltid ha med en kamera. Men man vill ju kunna ta bättre bilder på hundarna bland annat. Det är väldigt roligt att ta kort.


Så här ser den ut. Köpte även ett lite större objektiv till.

Handboken är på 188 sidor så det är inte bara att sätta igång utan det är en hel del att gå igenom. Nu skall jag installera en programvara så att det går att få över bilderna till datorn.


Apropå datorn så har jag pratat med Pandakillen i dag med. Jag behöver bara säga mitt förnamn nu så vet han vad det gäller. Men nu tror vi att problemet är löst....!!!

Av Elisabeth - 12 maj 2009 17:34


Nu känns det dags för ett recept igen. I dag åt vi Kasslergratäng med fullkornsbulgur och grönsaker.


Skiva ca 400 g kassler i ganska tunna skivor och lägg i en ugnsform.


Lägg ananasringar ovanpå och persilja överst.


Vispa 2 dl grädde och blanda i 2 msk chilisås (jag hittade ingen i kylen så det fick bli tomatpuré) Krydda med 1 tsk salt och lite vitpeppar.

Rör i 2 dl riven ost. (Skall vara dansk mozzarella men jag hittade ingen så jag tog Stureost)

Bred gräddröran över kasslern och grädda i 225 grader i 12-15 minuter.


Detta åt vi upp på två personer! Receptet är annars för fyra. Jag tog väl bara lite mindre med kassler med det gick åt!!!


Bulgur, kikärter, broccoli, majs och ärter åt vi till.

Mmmmummmsss!


Mat
Av Elisabeth - 11 maj 2009 21:31


Har precis tittat på Hundcoachen på TV4+

Skulle bara säga att nästa måndag handlar det bl.a om en borzoi. Det är inte ofta det är vinthundar med i några problemhundsprogram. Skönt är väl det. Vet inte vad det var för problem med borzoien men det skall bli kul att se i alla fall.

TV
Av Elisabeth - 11 maj 2009 18:34


Sista helgen i maj blir det varken whippet race i Karlstad eller lure coursing i Borlänge.

Skriver det nu eftersom det är flera som frågat. Vi hade egentligen tänk oss till Karlstad men vi skall på bröllop...igen.

Förra gången var det ju jag som hjälpte till på ett bröllop men nu skall vi båda gå, några hus längre upp på gatan tlll min kusins son som gifter sig. De är bästa kompisar med Henrik, vår son. Min kusin, Mia, står mig väldigt nära. Jag har inga syskon men vi är som systrar kan man säga. Vi har hängt ihop hela livet och det vill inte säga lite....det är många år!


Men innan den helgen skall vi först till Österbybruk. Där skall vi stå och sälja på SKK:s utställning och jag skall ställa ut både där och på Whippetklubbens utställning.

Av Elisabeth - 11 maj 2009 18:07


Det borde rimligtvis vara bilder från fältet när hundarna springer.

Men så är inte fallet för det handlade mest om att kunna ta sig från fältet utan hjälp och det var det inte många som kunde, inte med husvagn efter, eller med husbil. Jo, några klarade det. Kanske hade dom fyrhjulsdrift.


För att ha med åtminstone en hundbild så får det bli på Blondie som längtansfullt kikar ut på fälten från husvagnen.


Killen som körde den här hade att göra många timmar men han verkade trivas med sin uppgift och var väldigt snabb i vändningarna och väldigt hjälpsam. Så här band han fast 4-hjulingen i ett träd när han vinschade upp husbilarna.


 Här är det en husbil som står på tur. Linan syns inte på bilden men här vinschas husbilen upp och förbi leran.


Här är det vi själva som får hjälp. Killen hade som väl var tillgång till traktor också. Vi kom inte ens loss från platsen där vi stod!


Inte motorvägsstandard precis.


Nu var det bara backen kvar. Där släppte han först loss oss men vi kom inte upp där heller så han fick koppla till traktorn igen och fortsätta över krönet.


Skönt, då var vi så gott som över och vi kunde fortsätta färden hemåt med leriga däck och nerskvätt husvagn. Men vad gör det. Roligt var det faktiskt och vi kom ju lyckligt och väl hem till slut.

Det är ju inte precis första gången som vi (och andra) kör fast ute på fälten. Här var det dock extra förspänt i o m att det fanns tillgång till hjälp. Annars hade det blivit dyrt om man skulle be någon bonde från någon annan gård om hjälp. Det slapp vi.

Tack alla hjälpsamma människor!

Av Elisabeth - 10 maj 2009 20:37


Nu är vi hemma igen efter helgens bravader. 24 mil hade vi till Söderköping. Vägen dit i fredags skedde i ösregn. Ett väldigt högljutt, envist smattrande mot bilrutan. Man blev trött i öronen.


När vi kom fram så hade det inte regnat alls där men det fick vi igen på natten. Oj vad det regnade. Tyvärr glömde vi sätta upp vår regnmätare som vi hade med. Det hade varit kul att veta hur mycket det kom, men lerigt och sörjigt blev det i alla fall för de bilar, husvagnar och husbilar som skulle ut på gärdet och parkera. Det blev så att dom fick parkera en bra bit från fältet och det var speciellt jobbigt för dom som hade många hundar med. Man är ju van vid att kunna ha dom i bilen. Nu blev det lösa burar i stället för många. Vi som stod på gärdet hade en viss nytta av att det fanns en traktor och en fyrhjuling tillgängliga när vi skulle därifrån.

Lördagen bjöd på uppehåll och blåst. Smilla fick springa redan halv 8 på morgonen ihop med Wikellis Precious Kid "Mattis". Det gick kanonbra för Smillas del och hon fick loppet godkänt. Alltså, licensen är fixad.

Har redan i kväll betalat in licensboksbeloppet på 250:- Handläggningstiden kan vara så lång som 4 veckor och här är ingen tid att förlora.


Blondie sprang riktigt bra men det räckte inte till någon bättre placering. Hon kom som nr 39 av 85 startande.


Har tagit en del bilder i helgen. Vet inte hur de blev men är det något så lägger jag ut dom i morgon. I kväll finns inte tid för det.


Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards