Alla inlägg under maj 2009

Av Elisabeth - 7 maj 2009 22:11


I kväll har vi lagt viltspår igen på kursen. Det blåste halv storm! Nåja, det blåste ruskigt mycket i alla  fall och tidigare under dagen regnade det dessutom.

Vi var 8 hundar totalt. Man kan säga att spåren inte låg där man lagt dom p g a blåsten men både Smilla och Sunny gick väldigt bra. Blondie var lite mer okoncentrerad i dag så hon kanske inte fixar anlagsprovet??? 

Men det är ju ett träningstillfälle kvar om en vecka. I dag gick vi dessutom ett  lite längre spår, med 10 meter bloduppehåll och 1 rät vinkel.  Sunny fick gå fastän hon löper. Jag ringde och frågade. Man är ju van vid att löper dom så är det mesta förbjudet.

Innan vi gick ut med hundarna i spåret så provade vi skott. Det ingår ju inte i anlagsprovet men det skadar ju inte att testa. Våra hundar stod inte helt oberörda, de hoppade till lite men sen efteråt så var det inget. Det sköts tre skott.


Gasolen i husvagnen är fixad och vi har papper på att alla slangar och rör är tryckgodkända nu. Väldigt skönt. Nu är det bara att packa resten och köra iväg i morgon eftermiddag.

Synd att det krockar med utställningen i Larv.


Hörs en annan dag....

Av Elisabeth - 6 maj 2009 18:30


Ja det är inte bara datorer som kan krångla.

Just nu funkar inte vårt Viasat så det går knappt att titta på något annat än de "vanliga" kanalerna.

Sen funkar inte vårt kylskåp i husvagnen. Händige Husse har fixat och donat men så beslöt vi att åka in och trycktesta gasolen. Det gjorde ju tidigare bilprovningen men inte nu längre. Det var svårt att få tid någonstans på nära håll så det blev 5 mil till Skövde enkel resa. Ja nästan 6 för det låg på andra sidan stan. Då visar det sig att det finns en gasolläcka...hjäälp...fy vad hemskt. Jag har en otrolig respekt (eller är det rädsla) för gasol. Läckan var just till kylen inte spis och värme det var perfekt. Fick med en spray hem för att spraya på ledningen och se var det läcker och det gjorde det ordentligt.........så i morgon blir det en ny tur till Skövde för att laga. Vi skall ju ha husvagnen till helgen och det är svårt att vara utan kylskåp.

Sen funkar inte uppdateringen men har fått tillfällig hjälp av Panda. Dom har uppdaterat "på håll". Men det var i förrgår och något mer händer inte.

För övrigt så tror jag att allt annat fungerar!

Av Elisabeth - 5 maj 2009 17:24


Om en stund åker Smilla och jag till brukshundklubben. Det är kontaktkursens fjärde gång. Det är kul. Nästa gång skall vi ses på söndag och då är vi inte hemma för då har vi åkt till Söderköping på LC prov. Tyvärr så löper ju Sunny så hon får hålla sig i bakgrunden. Blondie skall springa och förhoppningsvis får Smilla springa sitt sista licenslopp. Har fixat en stödhund som hon skall springa med och det blir Wikellis Precious Kid, alias "Mattis". Det är Kicki Gustafsson (Springeldens kennel) som äger honom. Det gäller bara att banpersonalen har tid över. Hoppas, hoppas.


I går gick Sunny ett spår här hemma. Det var husse som la ut det (han erbjöd sig själv att göra det!!!!) och så gick jag det. Det var fart på Sunny och hon gick med stor glädje och var jätteduktig. Vad jag undrar över är hur de skall fixa bloduppehållet som är 15 meter. Lägger dom av då tro? Ja, det ger sig. Skall kolla om Sunny får gå på torsdag när hon löper. Hon kan ju få gå sist kanske. Ja, det ger sig det också.


Nu skall jag åka.....

Av Elisabeth - 3 maj 2009 18:04


Då var snart denna helgen också slut. Fort går tiden. I går var det bröllopsjobb i 7 timmar och det var hur kul som helst. Allt flöt på och alla var nöjda och glada. Maten var god och vädret strålande. Bruden och brudgummen sa ja till varandra! Vad mer kan man begära?


I går la vi ett spår för Smilla och i dag ett för Blondie. Det gick riktigt bra. Kanske hinner jag med Sunny i morgon, nu hinns det inte med någon yoga eller core på måndagar. Det får nog vara nu i sommar. Det är massor att göra i trädgården egentligen. Vad kommer allt ogräs ifrån?  Inte kul alls att rensa. Det skall bara vara fint av sig själv!


Det tristaste av allt just nu är att mitt Pandavirusskydd inte fungerar!

Så nu blir det att sitta i telefonen och försöka få rätsida på allt. Detta tar så mycket energi från annat som är roligare. Men det är ju nödvändigt. Så nu får jag vara lite sparsam med bloggandet igen, tyvärr.

Av Elisabeth - 1 maj 2009 21:44


I dag var färgerna så somrigt blåa som dom bara kan vara. Hela "havet" var knallblått, himlen var himmelsblå och hundarna for runt som små blåa troll bland bergen.


Kanadagäss. Dom måtte vara ovanligt tunga eftersom hela horisonten lutar!


Urk...kan man äta detta?


Jag lovar, det är inte en fejkad blå färg, det var så blått. Oj då, horisonten lutar visst här också. Kan det bero på fotografen kanske?


Ett förtroligt samtal med Smilla lilla.


Uppför berget.


Nerför berget.




...och så gick vi hem till vårt blåa hus...

Nej jag bara skojar, huset är rött, men jag har alltid önskat mej ett blått hus.

Av Elisabeth - 1 maj 2009 18:52


Det var ju kolosalt roligt när jag fick veta att det skulle bli Whippetträff i Vara. Så fantasktiskt nära, nästan osannorligt. För det mesta måste man åka hur långt som helst för dylika arrangemang.

Men det var ju bara det att jag för mycket länge sen lovat att hjälpa till på ett bröllop just den dagen. Då fanns det inget annat inbokat och vem kunde väl ana....

Så det är bara att tänka att Whippetträffen inte existerar.

Det skall bli roligt hur som helst att hjälpa till på bröllopet. Det är mågens bror som gifter sig. I dag har jag varit och rekognocerat på Torsö bygdegård där vi skall vara så man vet lite hur det ser ut i köket och så.

För 13 år sen (tror jag det var) gifte Helen (dottern) sig och då var festen på samma ställe men man har ju glömt hur det ser ut.


Av Elisabeth - 1 maj 2009 18:39


Fick i dagarna kort på Nemo, nyligen taget där han bor, vid Gräfsnäs slott. Där är det ett hav av vitsippor.


Var gör sig inte en skönhet bättre än bland blommor?


Så här såg skönheten ut för ett år sen när han var liten valp.



Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards