Alla inlägg under maj 2010

Av Elisabeth - 24 maj 2010 18:04

Nu är hon inte lika vild längre. Det hände en olycka i skogen i dag.

Husse var ute med allihop och Nóri var lös och for runt bland träden. Plötsligt så vrålskrek hon och kom farande. Då hade hon ett stort sår på ryggen så antagligen hade en pinne eller en gren på ett träd trängt in i huden och fläkt upp den ordentligt.


  

Hon är synnerligen dämpad


  

Ja, det blev till att ringa Skara djursjukhus och åka dit. De hade så mycket att göra så de behöll henne. De skall ringa nu i kväll och förhoppningsvis så får vi hämta hem henne. Hon skötte sig jättefint på djursjukhuset och det verkade nästan som om hon förstod att de skulle hjälpa henne. Hon hade verkligen ont. Stackars liten "gummilumma" Här är så tomt.....ingen buse att hålla koll på....Blondie undrar var hennes kompis är....hon får ligga på bänken och sola själv....stackars Blondie!!!

Av Elisabeth - 24 maj 2010 17:45

Inte lätt att sortera ut bilder. Man tar ju en hel del och skulle vilja ha med många fler, men här kommer några bilder på de andra hundarna.

 

  

Nova (Belara Mama´s Pearl) 8 år


  

Nova rullar sig i något som hundar gillar...


  

Nu blir min matte glad när jag luktar gott


  

Smilla rullar sig på samma ställe...


  

Blondie gör likadant...va´e´detta för trädgård egentligen?


Ja det var inte så illa som det ser ut. Hundarna luktade faktiskt inte något alls efteråt så de slapp duschen när vi kom hem. Det gick att ha dom i sängen..tur..


  

Smilla vågar sig fram till dammen i svallvågorna efter Nóri


  

Fejdi och Smilla


  

Kommer det någon undrar allihop....

Närmast kameran står Cream. Han kom liksom i skymundan. Fick inte honom på bild alls förutom här. Det mesta fokuserades på vattenvilden Nóri.




  

Smilla. Tänk så fint dom kan ställa sig av sig själva ibland.


   

Muscot. Pappa till Cream. Han fyller snart 10 år.


   

Fejdi. Mamma till Cream. Hon var lite hängig den kvällen men nu är hon som vanligt igen, vet inte vad det var med henne. Hon blir också snart 10 år.


   

Blondie


   

Sunny. Mamma till både Blondie och Smilla.


Avslutar med två bilder på Nóri när hon leker med en jättetennisboll. Den lyckades hon göra hål på så då blev det lättare att bära den!


   


    


Av Elisabeth - 23 maj 2010 20:26

I går var vi några kilometer bort och hälsade på hos Cream (Belara Fireworks) Muscots och Fejdis ena son. Vi hade alla 7 hundarna med oss och dom vi var hos har en härlig inhägnad trädgård så det var bara att släppa gänget loss. Vi satt ute och fikade i det fina vädret medan hundarna rejsade omkring, åtminstone en av dom fick "vattenfnatt". Det var naturligtvis Nóri som upptäckte att man kunde ha kul i en liten damm med fontän i!!!


  


  


  


  


  


  


  


  


  

Bilderna talar för sig själva. Nóri var hettokig och hade hur kul som helst. Vi fick oss många goda skratt men jag tänkte att hon kommer nog behöva gå ut och kissa i natt så som hon slabbade men jag tror inte hon drack särskilt mycket utan hon tuggade mest på vattnet. Hon var hur som helst mycket trött när vi kom hem några timmar senare och hon sov som en stock hela natten. Utan att behöva kissa.

Fler bilder på hundarna från i går kväll kommer en annan dag. Jag tog bara 95 bilder så det tar sin tid att bestämma vilka man skall lägga ut på bloggen.

Av Elisabeth - 21 maj 2010 18:37

När hundarna hade ätit i eftermiddag så fick två av dom fnatt....

Som vanligt var det Nóri och Blondie och en fotboll...


  


  


    


  


  


  


  

Här gick det bra att bita i en liten tråd i bollen tack vare de nya framtänderna.


  


  

Snygga öron! 


 

Blondie genom ett altanfönster 


  

Blondie


  

Nere i trädgården ligger "hundkyrkogården" med stenar och fågelbad.


  

Håller på att samla fina stenar till alla våra hundar vi haft genom åren. Det är bara ett par som ligger begravda här, men jag tycker det är fint att ha ett sånt här ställe där dom på något sätt ändå är samlade. Det fattas tre stenar sen är det komplett. 13 stycken!


  


  

Tulpaner och gullvivor finns det gott om

Av Elisabeth - 18 maj 2010 19:34

Har inte skrivit något alls nästan om valpkursen vi gått, Nóri och jag. 8 gånger har det varit och i går var sista gången. Vi har bland annat lärt valparna sitt, ligg, hit, leta (godis) och så har vi gjort så gott vi kunnat med att få valparna att ta kontakt med oss när vi gått med dom. Dessutom har dom fått prova på några av Nina Ottossons hundleksaker där man skall putta undan klossar och sånt för att få tag på godis.

Vad gäller Nóri så har kursen gjort henne gott. Första gången var hon rädd för både hundskall och bilar som kom. Det har hon vuxit ifrån. Men framför allt har det varit bra att få träffa många andra raser. Sen har hon blivit mer och mer vild och glad för varje gång vi varit där så det där med att inte dra i kopplet har varit omöjligt att träna där i alla fall. Det får vi ta på hemmaplan.

Har anmält till höstens kurs, kontaktkurs, sen får vi se vilken dag det blir, om det finns möjlighet för mig att gå eller inte.

Denna sista kväll var förlagd till Dala Kvarn vid Lundsbrunn. Där gick vi på Sörboleden med hundarna och så hade vi fika och övriga familjemedlemmar med.

Vädret var härligt och det var en trevlig avslutning på det hela.


  


  

Här har vi träffats allihop för att börja vår promenad. Det var 19 valpar med på kursen och här i kväll var det ännu fler med de familjer som hade mer än en hund.


  

Det var många smala broar, trappor och spångar att gå på, vilket var en nyttig erfarenhet för valparna att försöka hålla reda på var dom satte sina tassar.

Naturen var underbart vacker med stundtals riktigt trolsk natur. Området var ett s k Natura 2000 (tror jag det hette). Det var mycket gamla kullfallna, murkna  trädstammar och även bävern hade gått hårt åt en del träd.


  

Vitsippor i massor och alldeles "nyuppstigna" ormbunkar (eller stensöta kanske)

Vackert var det i alla fall.

Efter fikat så gick vi tillbaka till våra bilar och skildes åt.


Avslutar med ett par bilder på Nóri som är tagna här hemma på en promenad tidigare i veckan.


  


  



Av Elisabeth - 18 maj 2010 17:02

På utställningen i Höör kom Nóris ena syster på besök. Hon bor i Hässleholm så det var inte så långt för dom att åka. Väldigt roligt att få se henne för från början så var det den tiken vi skulle få. Vi fick ju inte välja i kullen utan fick ta den som var kvar. Inget ont i det för vi är väldigt nöjda med vår vilda valp!!!!


  

Mijano´s Eszti Dárda Után heter hon men kallas Eszti.


  

Här är Eszti till vänster och Nóri till höger. De blev så enormt glada över att ses så det var stört omöjligt att få någon bra bild. De var helt enkelt helvilda och busade så "fliserna rök" så detta är vad som blev kvar av ganska många bilder.

De är lite olika i typ. Eszti är mycket mer feminin och lite mindre över lag.

Hoppas vi kan ses igen och då gärna i utställningsringen.

Av Elisabeth - 18 maj 2010 16:46

I torsdags besökte vi Claes-Görans "nya" syskon. Två av tre.

Claes-Göran är ju inte uppvuxen med sin biologiska pappa och det har han ju vetat om men inte alls brytt sig om han eventuellt skulle ha några halvsyskon på annat håll. Däremot så har vår dotter, Helen, släktforskat en hel del och på just den sidan hittat tre syskon. Dom har alltså samma pappa. Pappan är död sen ett antal år tillbaka men Claes-Göran tog kontakt med sina syskon och det bestämdes så småningom att när vi har vägarna förbi så skulle vi träffas. Sagt och gjort. Vi var ju på väg till Höör på utställning och på skärtorsdagen åkte vi till brodern och hans familj. Han har ju 5 barn så våra barn har dessutom fått en massa kusiner på köpet. Jättekul! En av systrarna kom också dit, den andra hade inte möjlighet att komma just då.


  

Visst finns det likheter.


Hur som helst så var det väldigt, väldigt roligt att träffas och till sommaren ses vi nog igen här uppe. Trots att vi kanske inte direkt hade samma intressen så kändes det att kemin stämde och att vi var på samma nivå i alla fall och kunde umgås och "tjôta"

Vi var där kl. 1 på dagen och gick och la oss kl. 1 på natten! Så "tjôta" kunde vi, i 12 timmar!!! Vi hann med att ta härliga skogspromenade med hundarna också och så naturligtvis massor av god mat och dryck!

Av Elisabeth - 18 maj 2010 16:42

Tänkte pröva att ha lite större bilder. Har ändrat från en bredd på 400 till 500. Får se om det blir bättre. Eller rättare sagt om bildkvalitén håller. Från allra första bloggbörjan hade jag bara 200 i bredd. Litet och pluttigt.

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards