Direktlänk till inlägg 4 februari 2011
Gratinerad torsk är både gott och lätt att göra.
Börjar med ingredienserna till gratängsåsen.
1 morot
½ purjolök
2 dl vatten
2 dl grädde
1 msk smör
1 fiskbuljongtärning
2 msk mjöl
2 tsk fransk senap
1 msk citronsaft
1 tsk dragon
2 msk persilja
salt och vitpeppar
Sätt ugnen på 225 grader
Skär ett fiskblock på 400 gr. i skivor och lägg i ugnsfast form. Salta lite.
Skär purjolök och morötter fint och fräs i smöret. Strö över mjölet, smula ner buljongtärningen och späd med vatten och grädde. Koka upp och smaka av såsen med senap, citron, dragon och persilja. Eventuellt lite salt och peppar.
Häll såsen över fisken. Gratinera ca 20 minuter. Lite längre tid och svagare värme om fisken inte var tinad innan.
Serverade med ärtor/majs, kikärtor och broccoli och potäter till gubben!
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 | 27 | |||
28 |
|||||||||
|