Direktlänk till inlägg 29 januari 2011
Detta är bara såå enkelt och såå gott....
Allt görs i ugnen. Sätt ugnen på 175 grader. Jag sätter gärna in i kall ugn (man spar el då) och så får köttet en långsam uppvärmning. Då blir det såå mört....
4 - 6 kotletter (beroende på hur många man är)
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
2 tsk sambal oelek
Knappt 1 dl soja
4 - 5 hackade vitlöksklyftor (beroende på om man gillar mycket eller lite)
Lägg det råa köttet i en ugnsform. Jag gjorde i två formar så har jag en middag till att frysa in och jag smörjade inte formarna.
Vispa ihop de övriga ingredienserna och slå det över köttet. Stek i ugnen ca 60 minuter eller något mer. Det blev ganska mycket sås till 4 kotletter men det är gott!
Så här ser Sambal Oelek ut ifall någon undrar vad det är. Det använder jag ganska ofta. Det sätter piff på anrättningarna.
Till detta stekte jag squash och kryddade med lite örtsalt
Serverades med kokta morötter och palsternacka, kikärtor och stekt squash (och potatis till gubben)!
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | 30 | |||
31 |
|||||||||
|