Direktlänk till inlägg 15 januari 2011
Nu var det väldigt längesen jag skrev något recept. Här kommer ett som är väldigt gott. Lax är ju både nyttigt och går snabbt att tillaga. Jag börjar med såsen.
1½ msk rosépeppar
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk grönsaksbuljong i pulver
½ tsk vitvinsvinäger
1 msk majsstärkelse + 1½ msk vatten
Stöt rosépepparn i en mortel. Lägg i kastrull och häll i grädde och vatten. Koka upp med grönsaksbuljongen. Koka ett par minuter. Red av med majsstärkelsen och vattnet och sjud några minuter till. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Vill man vara mer LCHF så red av med philadelphiaost i stället.
Såsen kan man sila efteråt om man inte vill bita i rosépepparkornen.
Laxen skall vara skinn- och benfri. Krydda med salt och svartpeppar.
Stek i smör och rapsolja tills fisken är genomstekt. Det tar inte många minuter per sida.
Värmen får inte vara hög när man steker lax för man panerar den ju inte så det bränner lättare.
Serverade med kokta morätter, broccoli och ärter och potatis till gubben. Jag äter broccoli i stället för potatis och det går utmärkt. Kan någon gång ibland ta en liten, liten potatis. Däremot äter jag ibland potatismos men bara för att det är så himla gott. Ibland måste man få slarva!
Smaklig måltid!
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | 30 | |||
31 |
|||||||||
|