Alla inlägg den 21 januari 2009

Av Elisabeth - 21 januari 2009 18:29


Har hämtat hem Jemmis urna. Vi har valt att låta kremera våra whippetar som dött. Vi har tidigare begravt dom som dött i trädgården, men det får man ju inte, så valet har inte varit så svårt. På något sätt vill man ha hem dom. Vad vi skall göra med urnorna får vi se. Kanske kan man få med sig dom när man själv dör. Det är väl enda sättet man får ta med sig hunden till himmelen. I och för sig så tror jag inte på Gud så jag vet inte varför jag vill göra så här. Men det blir minnesvärt på något sätt.


Skall spara Jemmis täcke, koppel och halsband. Får lägga undan det ett par år eller så och så kan man kanske använda det igen till en ny hund. Tänkte först låta Nova får det men det gick inte för Nova och Jemmi är så lika så det skulle hela tiden påminna om henne om hon dessutom skulle ha hennes "kläder"


Vår första whippetpojk, Dusty, fick en sån fin urna medan de andra, Turbo och Sigge, fick nöja sig med en enklare variant. Det beror bara på att det blev för dyrt, sen är det ju klart att han var vår allra första whippet. Han gjorde ju att vi ville ha fler så han är värd den finaste urnan.



Av Elisabeth - 21 januari 2009 16:38


Falsk fläskfilé är både lätt att göra och gott att äta och kan förberedas långt innan. Ingredienserna är 400 g blandfärs, 1 ägg och 2 msk Ört Aromat

Det är viktigt att inta ta vanlig Aromat utan det skall vara Ört. Rör ihop dessa 3 ingredienser i en bunke. Lägg ut allt på aluminiumfolie och forma som en filé.

Rulla ihop filén och lägg in i frysen 1 dygn.

Allt detta kan man göra när som helst och ha på lut ifall man får oväntat besök. Har man ett par sådana här filéer i frysen så är middagen nästan fixad. En sån filé räcker till 4 personer. När det är dags så tar man fram den ur frysen och skivar upp den i ca 1½ cm tjocka skivor. Man skär den så frusen det går och steker som vanligt. Lägg upp den i en ugnsfast form. Stek sen en skivad lök och lite färska skivade champinjoner och lägg ovanpå. Blanda 2 dl creme fresh och 2-3 dl grädde i en kastrull och värm så det blandar sig. Ta lite soya för färgens skull och salt och peppar. Slå detta över filén och grädda i ugn 225 grader i ca 10-15 minuter.

Sist jag gjorde detta hade jag inga champinjoner så jag tog kantareller (varav frysen är full!) och det var minst lika gott.

Gott till är bulgur eller råris och så grönsaker förstås. Detta bjöd vi Marie Sandberg på när hon var här och hon ville ha receptet, så läser du det här Marie så är det bara att ta det och sätta igång...

Smaklig spis!

Mat
Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<<
Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards