Direktlänk till inlägg 9 juni 2009
Låter som en underlig rubrik. Föder jag upp kakor också, eller?
Nej, så här är det...
Varje år när Whippetklubben har sin årliga utställning på Tånga Hed så bjuds det på kaffe och fika i pausen mellan hanar och tikar. Då är det några som bakar och jag brukar göra en alldeles väldigt oansenlig kaka som i mitt recept heter Gullvis kaka, bara för jag har fått receptet av en vän som heter Gullvi. Men när jag började få förfrågningar om kakreceptet så tyckte jag inte namnet passade. Först tänkte jag kalla den för Bettans kaka men så kom jag på att om jag döper den till Belarakaka så vet alla var den kommer ifrån. Finurligt va´...
Här kommer receptet...
En sån här behövs.
Dessa fem ingredienser ingår.
500 g rumsvarmt smör och 5 dl socker röres i en assistent i 15 minuter. Tillsätt 8 dl vetemjöl (jag tar dinkel) 1 msk vaniljsocker och 1 ägg. Fortsätt att köra i assistenten 10 minuter till.
Här går det undan värre.
Klicka i ungefär 1 msk deg i varje bakform. Grädda 15 - 20 minuter i 175 grader. Dom pöser upp något men sen sjunker de ihop totalt, vilket gör att de inte ser så roliga ut men de är goda, jag lovar.
Det blev 72 stycken. Fast just precis nu är det bara 70 kvar!!!
Skall skynda mig att frysa in dom annars vet man aldrig hur många jag får med till Tånga Hed till helgen.
Vill man kan man fylla dom med vispgrädde och/eller bär.
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|