Direktlänk till inlägg 16 april 2009

VILTSPÅR

Av Elisabeth - 16 april 2009 21:16


I kväll har vi varit i trakterna av Lerdala. Ett antal jägare och vi var där för att lägga spår åt våra hundar. Det var 1 flat, 1 wachtelhund, 2 drevrar, 1 basset fauve de bretagne och våra 3 whippetar. Smilla var ju bara med för att det skulle bli för länge för henne att vara ensam, tyckte vi. Hon hade tur som var med för hon fick också gå ett spår. Det var nämligen 2 gubbar som fattades för de var sjuka och spårläggaren hade redan lagt 9 spår och vi var ju bara 7 hundar.

Flatten fick gå två gånger och som sagt Smilla en.


Först ut var Sunny. Hon visste vad det var frågan om för hon har ju varit med förut och gått spår. Det gick bra. Spåret var bara 150 meter och med en vinkel. Jag gick med henne. Sen var det dags för två nybörjare. Blondie och Claes-Göran. Men det gick bra. Hon var lite trevande i början men hon nosade på och när hon kom till klöven så fattade hon inte att det var slut där utan hon gick vidare men där var ju inget spår så hon kom tillbaka igen. Hon var duktig i alla fall. Det tyckte "ledaren" också. Hon spårade ju hela tiden fast sakta, men det var bara bra sa han.

Sen gick dom andra hundarna innan Smilla fick gå. Lite tvekan i början. Hon tryckte ner nosen i varenda blodfläck och riktigt sög in doften. Sen passerade vi ett kranium, en skalle av en hjort, och den ville Smilla undersöka men hon fortsatte sen och kom fram till klöven och hon ville leka lite med den. Duktiga Smilla lilla.


Sen blev det medhavd fika vid sjön. Det var otaliga sjöar där och så otroligt vackert överallt. Det var massor av bävrar i sjön men vi hade fått stanna längre om vi ville se dom.

Hur som helst så skall vi träffas igen nästa torsdag och jag fick ta med Smilla. Det skulle nog gå bra att lägga spår åt henne också. Jättekul, för när jag anmälde mig så skulle det vara en förare per hund. Därför kunde vi bara ta två hundar. Verkligen kul om man kan få "klarat av" 3 på en gång, så att säga.

Det var bara denna första gången som "ledaren" la spåren. Nästa gång gör vi det själv och så fikar vi medan spåren "ligger till sig"

Ser redan fram mot nästa torsdag.

 
 
Michaela Olsson

Michaela Olsson

18 april 2009 23:32

Va flitiga ni är! Skoj med spåren, trillar snart in några godkända anlag då kanske tom någon champion? Lycka till på luren !

http://www.freewebs.com/notascrew

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth - Torsdag 14 mars 13:15


Försökte ladda upp 5 bilder, men det blev bara en. Får duga så länge.   10 grader varmt idag. Bilden är från Henriksberg, en lugn och stilla dag ...

Av Elisabeth - Torsdag 29 feb 14:27

Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...

Av Elisabeth - Torsdag 29 feb 14:17

Skottdagen idag     Sista dagen att jaga hjort med hund, ja inte bara hjort så klart men det är dom som behöver jagas här. Undrar just hur många dom skjutit denna säsongen. Alltför få med tanke på att det kryllar av dom... ...

Av Elisabeth - Söndag 4 feb 14:22


Eftersom det är första inlägget för i år säger jag GOTT NYTT ÅR   Ja, detta året har ju varit tufft kan man säga. Ja ända sen jul faktiskt. Det var då jag blev ensam efter att ha firat 54 jular ihop. Tur man har barna som stöd och stöttning oc...

Av Elisabeth - 27 december 2023 21:37

En elak cancer i tarm och lever  Han blev bara 75 år     ...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards