Direktlänk till inlägg 11 februari 2009
Fläskfilé köper jag inte så ofta för det är ganska dyrt. Om man inte väljer dansk filé eller något annat utländskt, men det gör ju inte jag. Därför passade jag på när svensk filé såldes för 99:-/kg.
Jag skivade filén i ca 2 cm tjocka skivor och stekte skivorna i smör. Saltade och pepprade.
Sen la jag över bitarna i en ugnsform. Hällde 1 dl vatten i stekpannan. Kokade samman lite och hällde det över köttet.
Sen skivade jag två stora bananer och stekte dom lite lätt i smör. Hoppa inte över det för då blir dom bara gråa och trista. Lägg över bananerna på köttet. Lägg i lite mer smör i stekpannan och ca 1 tsk curry och fräs lite. Häll på 2 dl vispgrädde. Smaka av. Låt det koka lite i stekpannan och slå sen allt över köttet.
Grädda i 225 grader tills det fått vacker färg, ca 10-15 minuter.
Till detta serverades kokt potatis, kokta morötter och kokt palsternacka. Gillar man kombinationen med banan så är detta en underbart god rätt.
Eftersom pappa var här och åt så blev det efterätt också. Det vill gamla människor ha. Plommonkräm med grädde. Egna plommon. Vi har två träd, ett Victoria och ett som heter Reine Claude (uttalas renklo).
Gamla människor vill helst ha potatis till men det hade nog varit godare med ris till denna rätten.
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | ||||
|