Direktlänk till inlägg 1 februari 2009
I dag har vi haft örtkryddade kotletter, gratinerade i god sås.
Stek 4 kotletter så de får färg. Salta och peppra. Lägg över i ugnsfast form.
Jag steker alltid i några av dessa sorter. Ofta blandar jag dom. Margarin skulle jag aldrig drömma om att steka i.
Häll 1-2 dl buljong (tärning eller fond) i stekpannan och låt det koka ihop lite. Smaka av med 1 tsk rosmarin, 1 tsk salvia, några krossade vitlöksklyftor, 2-3 msk tomatpuré och 1 dl vispgrädde.
Häll den sjudande såsen över köttet. Strö på riven ost och gratinera i 225-250 grader ca 7-8 minuter.
Jag serverade med majs, kidneybönor, broccoli och hel bulgur.
Receptet är för 4 personer men på bilden har jag gjort till 2 personer.
Det smakade "mums filibabba" som jag alltid sa när jag var liten......
Smaka själva! Lycka till!
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | ||||
|