Senaste inläggen

Av Elisabeth - 19 november 2015 21:31

För snart en vecka sen...


...var vi på kalas. Det var barnbarnet Jessica som fyllde 17 år. Vi var hemma hos Helen med familj och det var som vanligt mycket folk där. Närmare 20 pers, varav 8 var barn, så det var ganska livat där. Våra hundar fick vara i bilen, förutom Lycca som fick komma in lite senare när vi ätit färdigt. Som vanligt god mat och kaffe och kladdkaka. Det var ju nyss kladdkakans dag dessutom!


 

Lycca var väldigt nyfiken på vad som fanns i marsvinsburen


 

Där fanns två söta och nyfikna marsvin


 

På Lucas rum spanar pilgrimsfalken från sin trädtopp. Den är ett arv från min pappa.


 

Padd-Ann, som är Lucas, har precis tagit en syrsa som sitter i munnen


 

Här har hon siktat in sig på syrsa nummer två som sitter på kanten till höger


 

Lampan på byrån är mycket gammal och kommer från min farmor och farfar, fast den har fått ny "klädsel" Byrån är säkert lika gammal då den kommer från min mormor, fast den har fått sig en "ansiktslyftning" i form av lite målarfärg och nya beslag


   

Lite decoupage, sånt som jag ska lära mig på söndag

  

 

Lucas underhöll oss med lite pianospel, han spelar ju egentligen trummor, men han kan lite av varje


Yngst och äldst av våra barnbarn, Tyra, alldeles ny i världen och Lucas snart 19 år


   

En stolt pappa till lilla Tyra


 

Henrik


 

Tindra och pappa Henrik


 

Så var det dags för dagens huvudperson att öppna paket. Det följdes med stor spänning av ett antal kusiner


 

Tindra undrar också vad som gömmer sig i paketen


 

Så här glad blev Jessica över alla fina presenter hon fick på sin 17-årsdag

ANNONS
Av Elisabeth - 15 november 2015 22:13

Där har vi gosat med valparna...


e. Belara Nemo u. Delaklin´s U R My Precious. Ett härligt gäng med två hanar och fyra tikar, nästan 8 veckor gamla. Ett helt underbart gulligt gäng valpar. Så himla framåt och sociala. Sen att dom var väldigt lika både sin mamma och pappa och inte minst farmor Sunny (Play A While Solstaden). Alltså....hade jag inte redan haft sju hundar....ja, jag säger inte mer. Är så himla sugen på att någon gång i framtiden få äga en hund med denna underbara färg som alla valparna har. Så vackra, ljuvliga uttryck! Det var alltså jag och Kerstin (Nemos ägare) som var där. Hade varit roligt att ställt upp dom och fotat men jag vet inte vad tiden tog vägen, timmarna bara försvann...

Hur som så blev det ett antal gulliga bilder men tyvärr vet jag inte vilken valp som är vilken. Jag vet bara att det ännu finns ett par valpar kvar att tinga så om någon är intresserad så hör av er till Anneli Björkman utanför Alingsås. Hon finns även på facebook!


 

Hela gänget samlat


       

Så mumsigt med jeanstyg så man somnar...


 


 

Alltså, man fullkomligt smälter -


 

- inför dessa ljuvliga ögon


Fint med blå mask


       


     

Liiite trött -


   

- mera trött -


 

- sussar sött vid gosedjuret


Dags att åka hemåt innan det blev helmörkt. Hade inte varit svårt annars att stanna ett par timmar till. Är jätteglad att jag kom iväg och fick tittat på valparna och det ska bli väldigt roligt att följa dom i livet. Hoppas få se dom både på utställning och på lc eller på någon annan aktivitet.

ANNONS
Av Elisabeth - 11 november 2015 19:25

Varmt och skönt


Ur led är väl tiden när det är så varmt i november men för mig får det gärna vara det. Synd bara att det är så mörkt tidigt, det blir inte detsamma att gå ut med hundarna då.

Man får passa på och njuta av dagsrundorna i stället och vara ute desto mer och längre.


 

Lingonoxbären har en fantastiskt färgprakt


 

Likaså tomaterna som jag plockade in i dag. Konstigt att det fortfarande mognar. Plantorna har inte fått vatten på flera veckor. Man tror ju att frosten ska ta dom vilken natt som helst.


En runda till sjön blev det i dag


     

Vanessa ville knappt vara med på bild


 

Sunny fick följa med i dag ihop med Vanessa. Därför kunde Lycca få springa lös hela tiden. Det går inte om Fi-Fi också är med. Man måste hålla båda dessa damer i mycket stramt koppel när Lycca rusar förbi. Enklare att hålla koll på en tok...


 

Sunny är det inga problem med, hon bryr sig inte om Lycca far runt som ett skållat troll


 

Att vara på stranden brukar innebära extra spring i benen


   

     

Liten vovve bland stora träd


     

Fina Lycca var helt nöjd efter att ha fått vara lös så länge

Av Elisabeth - 18 oktober 2015 14:04

Solen har lyst en hel del i höst...


...men i går var det väldigt dimmigt. Vackert är det även då och det blev en tur till sjön som vanligt, höll jag på att säga.


 

Dimman låg tät över gärdena


 

Dessa tre var som vanligt med mig på rundan


 

Spindelnät finns det gott om


     

Hav och horisont går nästan i ett


           

Fi-Fi


 

Lycca


   

Lycca gick frivilligt och blötte ner tassarna


 

Lös och ledig


   

Mitt hjärtegullAv Elisabeth - 5 oktober 2015 18:50

Detta är lycka för en magyar


Åtminstone för vår magyar. Hon älskar att få springa på lure coursing. I helgen var det dags för ett prov utanför Katrineholm på Clastorps egendom. Som vanligt fick hon springa ensam, men det är inget som bekommer henne så klart.


 

På väg till starten


 

Det gäller att hålla hårt i henne


 

Här kommer 4-hjulingen med trasan, luren eller haren eller vad man vill kalla den


 

En mycket focuserad husse och hund


             

Ca 800 meter lång bana, här är hon i mål men vill inte släppa luren, så klart!


 

Hon fick med sig en trofé i alla fall


Ja, hur gick det då? Jättedåligt! En alldeles för knixig bana för denna rasen, det var svängar hela tiden och hon tog kurvorna rätt dåligt. Det går alldeles för fort när hon springer kan man säga men strunt samma, roligt var det, sa hon.

Av Elisabeth - 30 september 2015 21:29

Oj vad tiden har gått fort


Inte länge sen hon flyttade hem till oss kan jag tycka, men vi har ändå haft henne i 4 månader nu. Hon har utvecklats fint tycker jag och är en mycket trevlig liten vovve. Ganska självständig och går helst och lägger sig hos Fi-Fi eller Vanessa.

Det går absolut över förväntan med rumsrenheten. Hon gör i princip aldrig inne, men nu har ju vädret varit sådant så att altandörren har nästan kunnat stå öppen jämnt och hon tvekar aldrig att gå ut och kissa. Ett par, tre gånger har det varit stängt och vi har inte märkt att hon sprungit till dörren och då har det blivit en liten pöl på dörrmattan. Hon hörs ju inte när hon hoppar ner från en soffa eller kommer ner från trappan, hon är en liten ljudlös varelse i jämförelse med whippet och magyar! 

På nätterna ligger hon i min säng ihop med sina bästa whippetkompisar och hon sover egentligen hela natten men hon vaknar halv sex, sex och det tycker jag är för tidigt, så jag har valt att knalla upp och släppa ut henne mellan två och fyra på natten någongång och då vaknar hon inte förrän vid sju. Det räcker tycker jag. Då får hon mat och går ut i trädgården, sen kryper vi tillbaka till sängvärmen någon timme till. Då går jag upp men Lycca kan ligga kvar till nio ibland. En riktig sjusovare är hon, lite kvällstrött också, men däremellan......ja då är det full fart!

Om man sammanfattar dessa fyra månader som vi varit ägare till en italienare, så ångrar jag inte en sekund att jag valde denna rasen och jag tror husse tycker det är rätt okej också, även om han tycker att sju hundar är mycket. Visst, ibland är det det men ibland undrar man om det finns någon hund alls hemma, så lugnt och tyst är det. Nu får det bli en naturlig avgång på de äldsta vovvarna, sen kommer jag inte att tveka att skaffa italienare nummer två. Men det är en senare historia....

Så, Tack så hemskt mycket, Lena, för denna lilla lyckopärla, hoppas vi får många år med henne.


   

Lite godismutor är aldrig fel


 

"Sitt"


 

En mysbild på Lycca och Nóri. De har aldrig legat ihop så här förut...hjärtat smälter lite...

Av Elisabeth - 28 september 2015 18:43

Nu har det gått ett år igen


Förra året var vi också där. Först gick vi på spökvandring i mörkret och sen lyssnade vi på barnbarnet Lucas och hans grupp Sisinvia som spelade på torget. Det var många grupper eller band som spelade under kvällen. Duktiga elever från musikskolan.


Tindra var en av dom modiga som vågade gå spökvandringen. Hon hade många händer som hon kunde hålla i om det var läskigt!


   

Esteterna på Vadsbogymnasiet anordnade detta och i år hette det Cirkus Infernum. Barnbarnet Jessica var en av dom som sminkat aktörerna


 

Pingvin


             

Inför denna ormen var det nog en och annan som hajade till


 


 

Så var det då dags för Metalcorebandet Sisinvia att spela


 

Lucas är trummis i bandet


           

Lite tamt med bara bilder, men jag måste säga att trots att det inte är den vackraste hårdrocken enligt mig så är det himla häftigt att ha ett barnbarn som är så duktig på trummor, ni skulle bara höra!!!Av Elisabeth - 27 september 2015 18:38

Dags att åka utomlands igen


Visserligen bara till lure coursingprov i Norge, men har man inte varit där på massa år så blir det lite märkvärdigt. Vi har alltid tyckt om att åka i Norge och förr när det bara behövdes ett "sexveckorsintyg" till hundarna så var det oerhört mycket lättare. Nu ska det vara pass och avmaskning innan avresa. Det fixade vi efter konstens alla regler. Ett ögonblick tänkte vi ställa in hela resan för den största anledningen till att vi skulle åka till Norge på LC prov, var att Nóri skulle få springa med en annan magyar. Nu bar det sig inte bättre än att den hunden blev sjuk och kunde inte komma, men vi tänkte att har vi nu gjort allt detta för att åka så åker vi i alla fall. Man var liksom inställd på att komma till Norge.

Första natten låg vi på Skutbergets Camping i Karlstad. Vi hade inte mer än 30 mil till vårt mål, Trögstad, så det hade vi ju kunnat köra i ett svep men det är liksom inte vår stil, man får unna sig lite extra tid och se sig om.


 

Ju närmre gränsen ju mer Norgelik blev naturen


Vi körde in vid Örje


   

Jag måste ju säga att dom svenska älgarna är finare än de norska!!


 

Vacker natur och fint väder


   

En och annan tunnel hör ju till i dessa trakter


 

Ja det var inte igår man tankade på Esso precis, i Sverige alltså


 

Framme vid målet. Här står vi på plats bredvid Yvonne och Thomas på Torshammarens kennel. En bra plats att stå på och nära till allt. Tyvärr inte mycket att promenera på med hundarna, men ibland är det ju så och det är inte mycket att göra åt. Svårt att gå åt det hållet som provet går, hundarna blir ju helt stolliga, även de gamla som inte springer mer


 

Det blev ganska trångt på gårdsplanen


Väldigt roligt att få träffa Sunnys dotter, Belara Play Vaya Con Dios. Det blir ju inte så ofta vi ses. Hon blev efter finalen tilldelad Trippelpriset, som också finns i Norge. Väldigt roligt. Duktig hund och matte.


 

Vaya, Blondie, 9 år och mamma Sunny, 11 år


   

På en stubbåker gick provet. Ganska tungsprunget då det inte var helt torrt och lite backigt


 

Helt fantastiskt vilket väder vi hade


Bara lite moln tornade upp sig då och då, men inget orväckande


Whippet sprang på lördagen och här väntar Leo (Zelig Blue Mirage) på att få starta


 

Matte Anna Kvarnström håller i så gott det går, och Ludmilla är starter. Tyvärr vet jag inte vad den andra hunden heter


 

En välmusklad blå skönhet


   

Han sprang så bra så han kom på tredje plats med cert och blev norsk champion


 

Ny morgon och en efterlängtad sol håller på att gå upp


Dags för greyhound. Här är Helen Heidenbergs Penny (Guld´s Popular Pancy)


   

Penny vann och blev norsk lurecoursingchampion. Hon har så många titlar både på utställning och LC så det orkar jag inte ens skriva, men väldigt roligt att en utställningsgreyhound är så duktig även i denna disciplinen


 

Dags för Helens andra hund, Bruce (Fritzens Alabama)


       

Han kom tvåa och har nästan lika många titlar han


Så var det dags för vår egen Nóri


   

I ensam majestät springer hon för allt vad tygen håller


 

Trots att hon varit så duktig så har hon inte en enda titel för att hon alltid får springa själv. Två minst måste dom vara för att ett cert ska delas ut och det lär tydligen aldrig hända


   

Men glädjen är det inget fel på i alla fall och hon har full koncentration på trasan


  

I lunchpausen passade vi på att fota Lycca lite


Måste träna på att stå fint


       

Nu räcker det, tyckte hon


 

Kom igen, vi gör något roligare...


 

Släpp mig...


 

Okej, en gång till då


 

Italienarnas tur att starta, här är Toffee (Chininas Tons of Toffee) som väntar på start


       


Toffee i mål, vet inte vad den andra hunden hette som hon sprang med och jag kommer inte ihåg resultatet heller


 

Claes-Göran och Thomas i samspråk och Lycca undrar vad jag gör


 

Dags för Nóris andra omgång


 

Lika taggad som vanligt


       

Ja, hon blev ju bästa magyar, eftersom hon var själv!


 

Helgen över och solen går ner och det är bara vi som ligger kvar till måndagen, som vanligt


 

Fortfarande fint väder och vi ska åka till Vom o Hundmats fabrik och köpa med oss lite färskfoder hem


 

Det ligger där borta...bara ett par, tre kilometer från där provet gick. Köpte inte så mycket, bara 32 kilo. Därefter åkte vi hem.

Presentation

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tassar både här och där med Blogkeen
Följ Tassar både här och där med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se