Direktlänk till inlägg 29 november 2014
Fiskrecept för 2 personer
Fick detta underbart goda recept av min kära kusin Mia. Det var så gott så jag blev tvungen att dela med mig.
Blanda ½ dl salt i ½ liter vatten i en trång form och rör om så det löser sig.
Lägg i 2 tinade torskryggsfiléer så att det täcker.
Låt dra ½ till 1 timme
Häll av vattnet och torka av fisken. Lägg fisken i samma form (lite smörad)
Sätt in en köttermometer i den tjockaste delen i 125 graders ugnsvärme
När fisken är 51-52 grader är den klar. Det tog ca en kvart men sen körde jag på grillen i 5 minuter för att få lite, lite färg.
Under tiden, strimla en morot på osthyvel och skär ca 10 cm purjo i långa strimlor. Koka upp lite saltat vatten och släng i grönsakerna ett par minuter bara så de blir lite mjuka. Häll av vattnet och servera till.
Till såsen
½ fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
½ tsk dragon och ½ tsk citronpeppar
Koka upp
Det blev mycket gott
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | 30 |
|||
|