Direktlänk till inlägg 19 oktober 2013

DÅLIGA HUNDAR & NYTT HANDARBETE

Av Elisabeth - 19 oktober 2013 18:30

Det ena är tråkigt och det andra är roligt

 

Börjar med det roliga....

Jag blev i torsdags inbjuden till Mariestads Brukshundklubb för att prova på att göra leksaker till hundarna. Det var roligt. Det gällde att göra leksaker av fleecetyg. Att "fläta" ihop remsor så att det blev en rolig grej att kampa med.


 

Här är ett exempel på vad man kan göra


 

Jag började med blått och vitt


 

Så ser det ut ovanpå liksom


   

Efter ett tag blev det en lång "korv"


 

Fika hann vi också med, hembakad äpplekaka och vaniljsås


 

Lite av vad vi gjort under kvällen


Sen bytte jag färg och fotade hur man håller så jag inte skulle glömma det när jag kommit hem.  Det har gått bra att jobba vidare hemma. Det påminner om när man "påtade" när man var ung, jätteung! Kommer inte ihåg så mycket av det men det kändes bakant på något sätt...

Nu blir det till att köpa billiga fleeceplädar och klippa sönder dom och göra lite leksaker. Hoppas dom håller för Nòri också. Det är i alla fall en bra sysselsättning framför TV:n.


Nu till något tråkigare.


I onsdags så ville Sunny inte äta på eftermiddagen. Hon hade fått vila den dan för hon haltade. Troligen en sträckning när hon varit lös och sprungit. På torsdagen åt hon inte heller, varken på morgonen eller em. Ytterst lite rå vom tog hon efter visst trugande. Hon drack vatten då och då och kissade och var bra i magen. Men hon ville bara sova.

Fredagen var likadan och då ville inte heller Nova äta över huvud taget. Hon har nog aldrig matvägrat tidigare under sitt 11-åriga liv. Hon ville bara sova.

Ingen hade feber. Sunny 38 och Nova t o m 37,8 grader. Konstigt, borde väl räcka att ha termometern inne i 3 minuter? 

Började fundera på om dom fått i sig något olämpligt. Det har dom ju....ekollon.... Dessa eländiga ekollon som finns överallt här. Försöker verkligen förhindra att dom äter men det är svårt. Det går så fort och tydligen är det mycket gott. De äter också ofta lingonoxbär. Det har jag kollat upp och dom är ofarliga men ekollon ger trötthet och feber och magsmärtor. Så det stämmer inte heller. De verkar ju inte ha ont direkt. Ja ekollon ger ju njur- och leverskador också.... Hemska tanke... Vete sjutton vad det är med dom. Någon hade spytt i dag men det är ju omöjligt att veta vem. Kan ju lika gärna varit någon av dom andra. Är dom inte bättre på måndag morgon så blir det väl till att åka till vet. med båda. Usch vad svårt sånt här är med diffusa tecken. De verkar rätt "ruggiga" också men det blir man ju om man inte äter, då fryser man. Nova har ju en del knölar i juvret men de är inte stora och de borde väl inte ge såna symtom. Båda hundarna lika kassa.


 

Rastas måste de ju men det ser ut som om dom tycker att det kvittade att gå ut


 

Sunny i goa pläden


 

Lilla gumman...kom igen nu och bli pigg igen

 
 
Marie-Louise

Marie-Louise

19 oktober 2013 21:14

Nej men fy så tråkigt med Sunny och Nova!! Hoppas de piggar på sig snart. Jag brukar säga att när hundarna mår bra så mår jag också bra så jag vet hur det känns. Vi håller alla tumma och tår!!

http://sorenmarielouise.cybersite.nu

Elisabeth

20 oktober 2013 00:03

Ja det är tråkigt, som du säger, man mår bra om hundarna mår bra annars har man en klump i magen

 
Hilde

Hilde

20 oktober 2013 08:01

Hoppas dom kryar på sig snart!
Min gamla Leo åt ekollon som ung, eller rättare sagt han lekte med dom, och fick då till slut blodiga diaréer. Tog lite tid innan vet och vi kom på att det var ekollonen som orsakade besvären.
/Hilde

http://www.happyworkmates.se

Elisabeth

20 oktober 2013 17:34

Synd att det tydligen skall vara så gott...men förbjuden frukt...

 
margus

margus

21 oktober 2013 11:02

Nervöst när hundarna är vissna, men enl sista sms:et är de visst bättre :)
Handarbetena påminner starkt om liknande saker man flätade i plast på 60-talet (var det väl...). Minns du dem? Små klossar att hänga i nyckelknippan å sånt.

http://margus.bloggplatsen.se

Elisabeth

21 oktober 2013 17:52

Javisst minns jag, hette det inte att påta?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth - Torsdag 14 mars 13:15


Försökte ladda upp 5 bilder, men det blev bara en. Får duga så länge.   10 grader varmt idag. Bilden är från Henriksberg, en lugn och stilla dag ...

Av Elisabeth - Torsdag 29 feb 14:27

Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...

Av Elisabeth - Torsdag 29 feb 14:17

Skottdagen idag     Sista dagen att jaga hjort med hund, ja inte bara hjort så klart men det är dom som behöver jagas här. Undrar just hur många dom skjutit denna säsongen. Alltför få med tanke på att det kryllar av dom... ...

Av Elisabeth - Söndag 4 feb 14:22


Eftersom det är första inlägget för i år säger jag GOTT NYTT ÅR   Ja, detta året har ju varit tufft kan man säga. Ja ända sen jul faktiskt. Det var då jag blev ensam efter att ha firat 54 jular ihop. Tur man har barna som stöd och stöttning oc...

Av Elisabeth - 27 december 2023 21:37

En elak cancer i tarm och lever  Han blev bara 75 år     ...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards