Direktlänk till inlägg 13 juni 2013

I MORGON FYLLER LILLA HJÄRTAT ÅR

Av Elisabeth - 13 juni 2013 20:38

7 år, fyller hon, och hon heter Blondie


Alla hundarna är "våra hjärtan" men det är något visst med Blondie som gör att hon intar en egen position längst in i hjärtat. Kanske beror det på att hon varit lite av en olycksfågel.

Hon var ju knappt 6 månader när hon blev påsprungen av en stor hund och bröt vänster framben. Det var en förskräcklig upplevelse, både för henne och för oss.


 

Så här såg det ut efter en tid. Hon slapp gips men fick en platta inopererad som höll ihop det hela. Fördelen med att slippa gips var att hon fick gå på benet hela tiden. Men det var ju en lång tid i stillhet för en valp. Brottet var dessutom väldigt nära tillväxtzonen. Men allt gick bra.


 

Efter 4 månader så fick hon operera bort plattan i benet för den kunde skava och kyla vid kall väderlek. Allt var läkt fint men det blev bandage en tid, så det blev ju ytterligare tid i stillhet. Lilla gumman....


        

Några år senare så lekte Smilla med Blondie men så ville inte Blondie leka mer och då fick Smilla fnatt och nöp till i benet i förbifarten när hon ville ha igång henne igen. Jag tror inte det var meningen att skada men skadad blev hon. Denna gången i det andra frambenet. Det var inte lätt att sy i ett tunnt whippetben med så lite hud, så det tog tid innan det läkte.


 

Hon fick ha specialstrumpa på sig så hon inte skulla slicka på såret. Det fungerade utmärkt med en sån här hemmasnickrad strumpa och till slut så var det nästan läkt.


    

Då såg det ut så här. Det blev aldrig någon päls på det skadade stället och i dag är huden svart och ful och många tror att hon nyss skadat sig men det är ju flera år sen. Hon är en ärrad liten dam, lilla Blondie.


 

Så fin...


 

Så snäll...


 

Så go...


 

Så frusen...


 

Så värmeälskande...



 

Med Nòri som halsduk...


 

Med mjuka, ombonande filtar...då mår man som bäst


Trots alla skador i sina ben så har Blondie sprungit både whippetrace (dock inte tävlat) och lure coursing där hon deltagit i en massa prov. Hon har dessutom lyckats få ett cert på LC och har Whippetklubbens Trippelpris.

Blondie önskar sina syskon en fin födelsedag och grattar hela gänget.

Belara Play Madonna "Donna"

Belara Play Cinderella "Stella"

Belara Play Vaya Con Dios "Vaya"

Belara Play Cristal Pride "Vilma"

Belara Play Running Wild "Cinco"

Belara Play Freedom Call "Ådi"

Mamma till kullen är finaste Play A While Solstaden "Sunny" och pappa är Pley Mec du Manoir de la Grenouillére "Pilou"





 
 
margus

margus

20 juni 2013 23:33

Sen med kommentar, ständigt på efterkälken;-)
Håller med. 'Lilla hjärtat', vad hon fick utstå. Tur att allt ordnade sig. Men så mycket bekymmer med svåra skador ni haft. Med Nóri också... Nu får det väl räcka. Hoppas på bättre tider för er och hundarna.

http://margus.bloggplatsen.se

Elisabeth

20 juni 2013 23:44

Ja, nu har vi anmält Nòri till ett LC prov!!! Nu får det bära eller brista...

 
Marie-Louise

Marie-Louise

13 juni 2016 21:09

Grattis lilla vännen på födelsedagen!!Så fina bilder på Blondie!! Visst är det så att vissa hundar har en speciell plats i ens hjärta!! Så känner jag för vår älskade Göte!!

http://soremarielouise.cybersite.nu

Elisabeth

13 juni 2016 21:11

Ja så är det. Har dom då råkat ut för lite "grejer" så känner man lite extra för dom.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth - Torsdag 14 mars 13:15


Försökte ladda upp 5 bilder, men det blev bara en. Får duga så länge.   10 grader varmt idag. Bilden är från Henriksberg, en lugn och stilla dag ...

Av Elisabeth - Torsdag 29 feb 14:27

Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...

Av Elisabeth - Torsdag 29 feb 14:17

Skottdagen idag     Sista dagen att jaga hjort med hund, ja inte bara hjort så klart men det är dom som behöver jagas här. Undrar just hur många dom skjutit denna säsongen. Alltför få med tanke på att det kryllar av dom... ...

Av Elisabeth - Söndag 4 feb 14:22


Eftersom det är första inlägget för i år säger jag GOTT NYTT ÅR   Ja, detta året har ju varit tufft kan man säga. Ja ända sen jul faktiskt. Det var då jag blev ensam efter att ha firat 54 jular ihop. Tur man har barna som stöd och stöttning oc...

Av Elisabeth - 27 december 2023 21:37

En elak cancer i tarm och lever  Han blev bara 75 år     ...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards