Direktlänk till inlägg 14 januari 2013

I EN ANNAN SKOG

Av Elisabeth - 14 januari 2013 20:59

I går tog vi bilen 4 km bort


Trots att vi har så fina vägar att gå på här runtomkring så tröttnar man ibland på att gå på samma stigar. Därför tog vi bilen bort till Årnäs Camping. Det är en mycket, mycket liten camping som bara är öppen på sommaren så nu finns inte en endaste husvagn där, utan sandstranden ligger tom och inbjudande att springa på. Problemet var bara att det är förädisk is så man vågar knappt släppa hundarna. Vi åkte dit bara för att gå en runda med hundarna.

Vi såg en älg och tog kort på den men det blev oskarpt. Nòri såg också älgen! Plötsligt kom det springande en vorsteh mot oss i full galopp. Han var helt orädd (eller dum) och dök rätt in i flocken. Det blev ett himla liv på hundarna men inget hände. Sen sprang han iväg in i skogen och kom tillbaka efter en stund igen, men då brydde de sig inte om varandra. Efter en stund kom matte till hunden och konstaterade bara att vi väl hade mött en vorsteh. Han höll på att jaga så det var bara ett litet avbrott han gjorde för att kolla våra 6 tjejer. Vi fick en trevlig pratstund om jakt och annat.

När vi gått vår runda så tog vi lite vintriga kort vid campingen.


 


 

Inte så inbjudande att sitta på dessa bänkar på bryggan


 


 


  

Tomt på båtar var det i alla fall


 


 

Vackert, men synd att inte solen sken, då hade det blivit ändå vackrare


 


 


 

Husse med alla 6 hundarna, fast dom syns knappt


 

Nòri hoppade upp på bordet och spanade


 

Vackra Nòri


 

Fina Nòri


 

Söta Nòri


 

Vilda Nòri


Innan vi åkte hem så bestämde vi oss för att i alla fall släppa Vanessa så hon fick springa av sig och leka. Har en rattmuff liggandes i bilen och den hade hon roligt med som synes på bilderna nedan.


 


 


 



 

Härligt, fast här fick hon kill i örat!


 

Så var även hon nöjd


Så var det då det där med att släppa Nòri. Vi stod i valet och kvalet. Skulle vi...? Inte så mycket med tanke på tassen utan med tanke på viltet. Men hon brukar ju vilja leka med rattmuffen så vi chansade och Nòri blev överlycklig över friheten. Hon sprang som en galning fram och tillbaka med rattmuffen men rätt var det var så hade hon fått rattmuffen över huvudet och den satt som ett halsband på henne. Då drog hon....!!!!

Jaha...vad gör man...väntar...och går mot det hållet hon försvann. Efter någon minut så hörde vi en vissling och så kom Nòri i full fart mot oss med två whippetar i hasorna som jagade henne. Ja det såg rätt festligt ut och de två hundarna kände vi. De bor i Mariestad och var också här för att gå en runda.

Nòri blev kopplad, och vi kunde efter en stunds pratande åka hemåt med nöjda hundar. Även om de andra inte fick springa lösa i dag så var de nöjda efter 3 timmar utomhus.

Nòri var inte halt efteråt...härligt!

 
 
margus

margus

19 januari 2013 22:54

Skönt för Nòri, och tur att hon inte drog efter älgen då...hehe. Hoppas ohältan håller i sig. Vilka istappsbilder!!! Makalöst. Har ännu inte sett mig helt mätt på fenomenet.

http://margus.bloggplatsen.se

Elisabeth

20 januari 2013 00:01

Nej man får lite hjärtklappning när man tror hon skall dra! Det är i alla fall grant att se vinterbilder även om man längtar till varmare tider nu.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth - Torsdag 14 mars 13:15


Försökte ladda upp 5 bilder, men det blev bara en. Får duga så länge.   10 grader varmt idag. Bilden är från Henriksberg, en lugn och stilla dag ...

Av Elisabeth - Torsdag 29 feb 14:27

Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...

Av Elisabeth - Torsdag 29 feb 14:17

Skottdagen idag     Sista dagen att jaga hjort med hund, ja inte bara hjort så klart men det är dom som behöver jagas här. Undrar just hur många dom skjutit denna säsongen. Alltför få med tanke på att det kryllar av dom... ...

Av Elisabeth - Söndag 4 feb 14:22


Eftersom det är första inlägget för i år säger jag GOTT NYTT ÅR   Ja, detta året har ju varit tufft kan man säga. Ja ända sen jul faktiskt. Det var då jag blev ensam efter att ha firat 54 jular ihop. Tur man har barna som stöd och stöttning oc...

Av Elisabeth - 27 december 2023 21:37

En elak cancer i tarm och lever  Han blev bara 75 år     ...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards