Alla inlägg under februari 2012

Av Elisabeth - 15 februari 2012 21:57

I dag var det premiär för Nóri att gå i vattentrasken.

 

  

 

  

Kan man bita i den tro?


 

Det kunde man!


  

Tar du kort på mej husse?


 

 

Det gick ju bra att gå i den. Sen fick hon en spruta med någonting som hon skall ha varje vecka. Det hade ju varit roligt om man kunde få reda på vad det var men det är ju inte jag som åker till vet. med henne så all information får man ju tyvärr inte.

Vi har fått en återbudstid på måndag till Strömholm så nu hoppas vi innerligt att det händer något i positiv riktning när vi kommer till expertis. Remadylen skall vi sluta med tre dagar innan så att hon skall vara medicinfri när hon kommer dit. Så nu håller vi tummar och tår och hoppas på det bästa.

Ett litet tillägg dagen efter: Cartofren heter det som Nóri får insprutat i nacken.

Av Elisabeth - 14 februari 2012 21:20

Har man oturen att vara hund i Thailand så kan man lätt hamna på matbordet som en delikatess....

 

  

Dessa hundar blev räddade från att bli människoföda men alla överlevde inte transporten. Undra vad Jordbruksverket skulle säga här om att ha hund i bur!!!

Av Elisabeth - 14 februari 2012 17:35

Inte slapp vi snö inte

 

  

Så här såg det ut kl 7.30 när hundarna skulle ut och kissa

 

 

Upptäckte dessutom att persikoträdet står kvar ute! Brukar ta in den på altanen med kruka och allt så är den mindre utsatt i alla fall för väder och vind. Hur kan man ha glömt av det? Det måste väl bero på att det knappt varit någon vinter. Ja, ja vi får hoppas den klarar sig.

Av Elisabeth - 12 februari 2012 18:14

Vad är det som gör en helg bra?

 

Ja, det kan vara väldigt mycket. T.ex att Nóri fått en bra "sko", att whipparna har fått springa lösa, att vädret varit bra både lördag och söndag, även om det var väldigt olika väder, ena dan mulet och andra dan soligt, att pappa blev så glad när jag hälsade på honom och att det är sportlov, vilket innebär mindre jobb på jobbet och ledigt nästa fredag. Det kan man ju alltid se fram emot.


 


 


 


 


Verkar väldigt praktisk och käck. Har aldrig sett en sån här förut, kanske beroende på att vi varit förskonade från tasskador. Funderar på att köpa en till whipparna också om utifall att....

Det får ju inte plats en massa bandage i men om de får någon liten skada som inte skall bli smutsig, så verkar det jättekäckt med en sån här gummisko.


 


   

Vanessa spanar ut på vägen, kanske finns det en katt där


 

Nej, det gjorde det inte


 

Kanske kan det bli både blåbär och lingon här


 

Mulet på lördagen


 

Soligt på söndagen


 

Mulet på lördagen


    

Soligt på söndagen


 

Hitåt


   

Bortåt


   

Hitåt


 

Bortåt


 

Hitåt


 

Nova och jag


   

Vägen hemåt i det vackra vädret 

Av Elisabeth - 8 februari 2012 21:51

Då har Nóri varit hos veterinären igen med sin stukade tå.

 

I dag blev hon sövd och så skulle ledvätskan tappas ur, men det visade sig att det inte fanns någon ledvätska och det var en nackdel tydligen. Det togs nya plåtar och dessa skall skickas till en specialist på Strömsholm. De mellersta tårna är nu ihoptejpade nu så att det skall ge stadga och det skall vara så tills nästa återbesök om en vecka. Då skall hon få gå i vattentrask bland annat. Nu blir det Remadyl igen + extra glucosamin i form av små tuggben.

Har vi riktig otur så kommer tån att behöva amputeras men det får vi verkligen inte hoppas. Visserligen har vi haft en hund som fick ta bort två tår på två olika tassar på äldre dar men det var yttertår och det var absolut inga problem med det efteråt men i detta fallet är det ju en mellantå och det blir ju värre kan jag tycka, speciellt på en sån ung, vild hund med så mycket inneboende energi. Tänk om hon aldrig kan gå lös mer!

I kväll är Nóri trött och ligger och småpiper hela tiden. Inte riktigt tillfreds med tillvaron uppenbarligen och det är ju inte vi heller, faktiskt.

Det verkar som en avlägsen dröm med EM i lure coursing i Ungern till sommaren.....

Av Elisabeth - 8 februari 2012 07:16

Städar lite bland alla mina länkar

 

Det är tidig morgon och husse har åkt iväg med Nóri till veterinären. Därför har jag lite tid innan jag skall till jobbet. Ingen idé att gå och lägga sig utan nu gör jag lite nytta vid datorn i stället.

Håller på och tar bort länkar som aldrig uppdateras och så lägger jag till några som jag haft som favoriter och ändå går in och kollar på varje dag. Det finns så många bra bloggar men man kan väl inte länka till alla men en hel del blir det i alla fall.

Nytillkomna bloggar är än så länge bl. a. "Två små hundar och en matte" som handlar om två Chinese Crested, Zelda och Nemi, och deras fantastiskt duktiga matte, Åsa Nilsonne. Så intressant att följa deras öden och äventyr.


Bloggen "Lev idag - tankar i ord och bild" är Monica Jonssons, kennel Accent´s. Hon har inte whippet längre, utan cairnterrier, men det är ändå hon som fått oss in på denna underbara ras, whippet. Efter våra 3 första whippetpojkar från Accent´s så har vi bara velat ha fler och fler. Det kända "jordnötssyndromet", man vill bara ha mer och mer, eller fler och fler....

Av Elisabeth - 7 februari 2012 21:03

Vi säljer ut våra sista vindflöjlar av tidigare modell.

 

 

7 afghaner


    

6 saluki


  

2 whippet


 

Fäste, stålkula och svarta skruv medföljer.


Längden på flöjlarna är ca 45 cm. Priset är 400:-/styck + frakt om dom skall skickas, annars kommer vi att vara ute på många ställen och sälja i sommar, med början i april/maj.

 

Av Elisabeth - 4 februari 2012 19:57

....och Nóri är inte alls bra i sin tass.

 

  

 

        

 

   

 

Som synes så är den översta tassen fortfarande svullen på ovansidan. Det ser ju inte mycket ut för världen men nu visar det sig att hon är sämre. En ny veterinär har tittat och jämfört nya röntgenbilder med de gamla och hon är sämre nu. Det är ledvätska i leden och den är inflammerad. Nu på onsdag skall hon sövas och vätskan tömmas ut. Sen återstår att se vad som händer. Det var tal om injektioner och så småningom gå i en sån där "vattentrask". Tyvärr så finns det ju ingen simbassäng i närheten längre annars hade väl det varit en bra motionsform för energiska damen. Inte lätt att bara få gå 10 minuter åt gången. Hon har massor av inneboende energi. Det har gått så lång tid nu utan lösspring och bus så det liknar ju inget. Fast hon leker inne med Vanessa då och då. Man får försöka hålla det någorlunda lugnt bara. Inte alltid så lätt.

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards