Alla inlägg under juni 2010

Av Elisabeth - 19 juni 2010 13:29

Det blev en händelserik dag i går med både bra och dåliga inslag. Börjar med det dåliga.

Innan våra gäster kom gick husse en snabbrunda med alla 7 vovvarna. På promenaden kom en äldre man cyklande med en akita i koppel. När den fick syn på våra hundar drog den omkull mannen, slet sig och flög på. Rakt in i flocken. Våra var inte sena att försvara sig och Nova och Fejdi blev bitna. De skrek i högan sky. Nu var det inte så farligt. Väldigt små blev betten. Som en lillfingernagel ungefär. Fejdi i halsen och Nova i nacken och på länden.


  

Novas sår i går, ganska djupt ser det ut men inte stort.


  

Såret som det ser ut i dag.


Vi tvättade såren och sen gjorde vi inget mer. Senare när de skulle ha mat så kom varken Nova eller Fejdi ner och då visar det sig att Fejdi är stel som en pinne i nacken och Nova haltar. Ingen ville ha mat. Äter inte Nova så är det nästan katastrof. Hon är ett matvrak nämligen.

Hade Kefavet hemma som jag gav för ev. inflammation.

Ägaren till akitan ringde senare och bad om ursäkt och undrade hur det gått. Det var schysst tycker jag. Ägaren var nämligen inte den som cyklade med hunden. Akitan var en kastrerad hane som konstigt nog flög på 6 tikar.

I dag verkar det okey med hundarna fast de fick inte gå på promenad i dag utan ta det lugnt, bara kissrunda. Hoppas det stannar vid det nu. Fast jag har lite bekymmer med Fejdi som överlag fått sämre matlust. Håller det i sig får jag kolla upp henne men det tar vi en annan gång....nu till det roliga...


  


  


Våra gäster blev bjudna på middag och det blev

Kyckling i ugn. Ett busenkelt recept.


2 kg fryst kycklingfilé

3 dl creme fraiche

5 dl grädde

0,5 dl soja

2 tsk sambal oelek


Lägg de frysta kycklingfiléerna i en ugnsform

Blanda ihop de andra ingredienserna och häll över.

Sätt in i mitten av ugnen i 175 grader i 1½ timme.

Det sköter sig själv.


Nu delade jag filéerna på mitten och de var nästan tinade så tiden i ugnen blev bara 1 timme. Sen gjorde jag lite mer sås men det var nästan onödigt.


  


   

Till detta bjöds sallad och så hade jag köpt ett paket Ris & Bulgur, det var gott till.


   

Till efterrätt blev det äpplekaka (finns på bloggen sen tidigare) och vaniljsås. 

Det är min favoritefterrätt.


  

Pappa och jag


  

Jessica, pappa och jag


  

Henrik och Emelie med en mindre glad Tindra


  

Pappa, Claes-Göran och Tindra


  

Här är hon gladare. Hon var lite snuvig och då är det inte så lätt att vara glad hela tiden. Ja, det kan man ju inte begära ändå i och för sig.

Tyvärr blev det inga kort på Helen och Henrik och Lucas låg hemma och hade feber. Men han hade bakat en kladdkaka till mig och den var supergod. Jag frossade faktiskt i allt möjligt onyttigt i går.


  

Fick ett nytt persikoträd. Det vi hade tog kylan nästan död på i vintras. Trodde först det var heldött men det har kommit några blad. Vi planterade det nere i trädgården så får vi se om det kan bli något på det till nästa år. Nu skall vi vårda detta ömt och skydda ännu bättre till vintern.


  


  

Sen fick jag en sån här "Rustabädd" till hundarna. Jättekäckt att ha med sig om man hälsar på hos någon och har någon hund med eller på utställning eller så. Lätt att bära och med avtagbart fodral.

Nu bar det sig inte bättre utan att jag, p g a lite missförstånd angående vem som köpt vad, fick 3 såna här bäddar!!! Lite onödigt många faktiskt, men vi fick oss ett gott skratt.  Får väl byta åtminstone en eller kanske sälja den i stället! (Elin, behöver du en till?)


Av Elisabeth - 18 juni 2010 11:03

I förrgår dog min kusins man. Han blev bara 62. Cancern tog hans liv. Det är så himla orättvist att behöva dö alldeles för tidigt.

Vi har haft så mycket roligt ihop under alla år och verkligen delat både glädje och sorg med varandra. I ganska många år bodde dom här i vår by. Min kusin och jag har i princip vuxit upp ihop, så hon är nästan som en storasyster. Hon var jämt med oss ute på sjön när vi var små och sen när vi blev stora och träffade våra respektive så har vi hållit ihop och även semestrat ihop.

Ja det finns så många minnen genom åren och vi har egentligen ännu inte fattat att han är borta, ändå känns det så sorgligt och ledsamt. Tårarna kommer när jag  skriver detta men nu skall jag försöka fokusera på att det skall vara en rolig dag i dag, min födelsedag!

Så nu blir det inget mer bloggande i dag.

Av Elisabeth - 18 juni 2010 10:58

Ensam hemma just nu. (Gubben är i stan, kanske han handlar något till mig!)

Lite skönt ibland att rå sig själv. Spelar MIN musik på hög nivå! Det blir quinnan med stort Q "the metalqueen" Doro. Kan aldrig höra mig mätt på hennes röst, helt sjukt!!! Dessutom sjunger hon duett med sångerskan i Nightwish i en av låtarna och Nightwish tillhör också en av mina favoriter.

Att spela denna musiken känns också bra just nu när man är lite sorgsen i hjärtat efter sorgebeskedet i förrgår. (Läs inlägget ovan) Likaväl som musiken funkar när man är på gott humör. Alltså, musik som är bra jämt!! Så är det bara....punkt slut!

Håller samtidigt på och förbereder middag och efterrätt till våra närmaste i dag. Pappa kommer hit också. Han fyller ju 95 på söndag så vi firar ihop så att säga.

Av Elisabeth - 17 juni 2010 21:35

Det är populärt att fråga folk om deras smultronställe har jag sett i olika tidningar. Vårat smultronställe ligger nere vid Vänern, inte långt härifrån. Dit går vi ofta med hundarna. Här kommer lite bilder från i dag och det är husse som har hållit i kameran.


  

Nóri har hittat en jättepinne


  


  

Smilla


  

Bus


  

Försten upp på land 


  

Ja, vem vann?


   


   

Vackra tistlar


   


   

Mysstund


   


   


   

Nóri


   

Sunny


   

Fejdi


   

Blondie


   

Nova


   

Nova talar om vem som bestämmer. Smilla finner sig.


   

Nóri


   

Väl hemma var det dags att plocka fästingar. Hundarna gås igenom från topp till tå. Här används inga fästingmedel utan det är handplockning och noga genomgång som gäller. Hundarna gillar det. Här är det Nova som njuter.


   

Denna klumpen får snart inte plats i knät...


   

...men hon har inget emot behandlingen.


   

Efteråt var det gott att slappa i solen. 

Av Elisabeth - 17 juni 2010 21:26

Till Tånga Hed var det 5 magyarer anmälda. En fantastisk siffra med tanke på hur få det finns. Nu blev det inte så tyvärr. Det blev 1 som ställdes ut. De andra kom inte p g a sjukdom i familjen, tyvärr. Nóri fick ju inte ställas för att hon hade karens på sin medicin som hon ätit. Men två syskon träffades i alla fall även om det var utanför ringen.

Dessa fyra bilder fick jag av Stefan Rose, mästerfotografen!


  


  

Nóri och Eszti leker


  

Eszti


  

Eszti och Nóri

Av Elisabeth - 15 juni 2010 22:17

Den 14 februari i år satte jag upp ett mål att jag skulle gå ner i vikt några kilo. Inte så många men i alla fall 5 kg. Det skulle jag klara av på 4 månader genom att äta enligt LCHF. Alltså lite kolhydrater och mycket fett. Det har varit hur enkelt som helst och jag har i dag gått ner 7 kg. Så jag känner mig väldigt nöjd med det. Nu kan jag tänka mig att äta lite kolhydrater. Vad jag har saknat lite grand är smörgås och i dag åt jag en tallrik gröt på morgonen. Det hade jag längtat lite efter men det var inte så gott som jag trodde. Är van att äta honung på men eftersom jag undviker socker så tog jag blåbär ur frysen och det var inte lika gott på gröten faktiskt. Så jag håller mig nog till yoghurt eller kokta ägg eller äggröra med bacon till frukost hädanefter. Det är gott nog.

Potatis, ris eller pasta har jag ingen som helst längtan efter. Fast jag kommer väl att äta lite färskpotatis snart, det får man unna sig. Man får ju inte bli manisk. Färskpotatis är ju mums...till sill bl.a Det är ju snart midsommar.

Av Elisabeth - 14 juni 2010 22:23

Sigge kom på besök när vi var på Tånga Hed i helgen. Det är alltid så roligt att träffa "sina" valpar. Sigge är kullbror med Smilla. Han är som Sunny i färgen. Så fin, så fin!


  


  


  


  


  

Av Elisabeth - 14 juni 2010 21:48

Lilla Blondie och stora Nóri. Nu har Nóri med besked vuxit om sina whippetkompisar.


  


  


  

En viss skillnad i storlek. Den lilla 4 år den stora 5½ månad! Men än så bestämmer Blondie över sin stora kompis. Det märktes inte minst i dag när Blondie fick slicka en ugnsform själv (för att hon fyller 4 i dag).


  

Mums att ha en hel form för sig själv.


  

Men det varade inte så länge. Nóri kom in i rummet och satte fart mot läckerheten men då MORRADE Blondie och vips så kom Nóri av sig och tittade åt ett annat håll. Men sen började hon cirkla runt Blondie men hon rörde inget, ville liksom bara störa lite...


  

Sen la hon sig väldigt, väldigt nära och TITTADE men Blondie tillät inte att hon kom närmre. Efter ytterligare lite slickande så gick Blondie därifrån.


  

Då var det fritt fram för Nóri att slicka resten. Jag tycker Blondie är duktig som säger ifrån, fastän hon är så mesig!!!

Det är ju faktiskt hon som leker mest med Nóri och försöker hålla ordning på henne. Går det för hett till så kommer dock Nova och lägger sig i och avslutar det hela!

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards