Alla inlägg under mars 2010

Av Elisabeth - 22 mars 2010 18:44

 I brist på annat så kan man roa sig själv, speciellt om man hittar en äcklig frusen tennisboll som sett sina bästa dagar!

 

  

Först måste man kissa på den snön som finns kvar.


  

Sen fundera lite...


  

Där var bollen


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  

  

Av Elisabeth - 20 mars 2010 18:13

I dag är det vårdagjämning och det har varit riktigt vårlikt.

Började ta itu med altanen och torkade fönsterbrädorna rena från all flugskit.


  

Dessa kryp har vaknat till liv i värmen


   


   

Har två krukor med taklök som övervintrar år efter år på altanen utan vare sig vatten eller värme. Undrar hur dom klarat denna kalla vinter. I dag fick dom en skvätt vatten. Även vårt persikoträd har fått flytta ut i grädgården i dag.


   

Har bäddat rent i hundarnas soffor och det var gott att ligga där. Åtminstone tyckte Nóri det men för Blondie var 17 grader lite i underkant men hon var där en stund.


   

Kompisar


   

Så här sött somnade hon i soffan och sov över 1 timme med sällskap av apan.


   

Något mindre trevligt var upptäckten att husvagnen gått sönder nertill. En lång spricka under hela nummerskylten. Det har säkert varit rådjur som gjort det för där har varit hur mycket spår som helst i vinter runt vagnen och det finns inget annat som kan ha gjort det.  Det värsta är väl att det kostar 3600:- att köpa en ny! Dags att byta husvagn kanske? 

Av Elisabeth - 19 mars 2010 18:49

Har jobbat extra hela veckan förutom i måndags då jag var sjuk.

Så nu känns det så gôtt att det är fredag kväll. Har gått en smutsig promenad med vovvarna på gatan. Den är i alla fall inte isig. Sen blev det till att torka 28 tassar. Man kan faktiskt säga att här är Tassar Både Här Och Där, som bloggen heter. Det stämmer verkligen!

I kväll skall vi nog titta på Så skall det låta. Det brukar vara rätt kul om det är "rätt" artister med. Vet inte vilka som skulle vara med i kväll men det blir nog bra ändå!

Ha en bra fredagkväll!

Av Elisabeth - 17 mars 2010 18:44

Ska man stå ut med vad som helst, tycks Blondie tänka!

 

  

Ser jag lidande ut?


  

Eller ser jag cool ut?

Av Elisabeth - 17 mars 2010 18:35

I dag har jag skottat bort snö som låg uppöver altanfönstren. Jag var faktiskt rädd att hundarna skulle springa och busa och hamna rakt i någon glasruta.


  


  

Nu är nivån i alla fall under glaset så man får hoppas de inte skadar sig i leken. De gillar nämligen att härja i snöhögarna.


  

Nu vill dessa tassar gå in. Lite lustigt med några helt vita klospetsar. Ljusa klor är väl en sak men vita har jag aldrig sett, tror jag.


  

Men det gör inget om hon har vitt på klorna för hon är söt ändå!

Nu väger hon 9,6 kg och har alltså gått upp drygt 3 kg på 3 veckor!

Av Elisabeth - 16 mars 2010 21:23

För ett par veckor sen när husse och hundarna var ute i skogen så stötte dom på tasspår i snön. Frågan är vad det var för ett djur.


  


  

Grejen som ligger bredvid är 9 cm lång. Kan det vara varg? Det fanns inga andra spår bredvid så det var ett ensamt djur. En ensam hund kan det naturligtvis ha varit men mer spännande om det var ett vargspår. En räv kan väl knappast ha så stora tassar, ens i snö, eller?

Av Elisabeth - 14 mars 2010 17:47

I dag har det gått en månad sen jag startade med LCHF-diet. Alltså i stora drag så skippar man bara kolhydraterna eller äter ytterst lite av dom i alla fall. Jag har ätit så mycket gott hela tiden och egentligen inte saknat så mycket. Eftersom jag älskar smörgås så är det väl det jag saknat mest och kanske en tallrik gröt på morgonen. Men att skippa potatis och pasta har absolut inte varit några problem. Hur har det då gått?


  

Så såg det ut 14 februari


  

Så här ser det ut i dag.


Måste säga att det känns väldigt bra så jag fortsätter en månad till. Jag gick ner mest i början så det kanske blir svårare framöver. Under månaden som gått så har jag varit ute väldigt lite själv med hundarna och det kommer ju att blir ändring på det framöver då vädret blir varmare. Så trots ingen motion alls så har jag gått ner i vikt. Har heller inte tränat varken core eller yoga på ett bra tag. Det har varit så mycket annat så det har inte blivit av helt enkelt.

Visserligen rör jag mycket på mig på jobbet så det är ju alltid något.

Sen har jag syndat ett par gånger! Har ätit 2 Alladinbitar och en kanelbulle!!! Dessutom har det blivit 1 glas vin ett par gånger. Men vad f_n man får ju inte hårddra det hela hur långt som helst. Man måste ju leva lite också!

Men som sagt, det känns stimulerande att fortsätta och det är ju så himla gott det man äter.

Av Elisabeth - 13 mars 2010 12:54

I dag är en riktigt trist dag. Jag är så vrålförkyld så det blir inget kalas hos det 13- åriga barnbarnet Lucas. Claes-Göran är också förkyld och Tindra hade 40 graders feber och var förkyld så dom kommer inte heller. Hundarna har knappt kommit ut men några har lekt i trädgården. Dom får springa på löpbandet i dag om jag orkar! Det är ju inte så jobbigt att sitta bredvid men när man är så förkyld så blir allt jobbigt, t o m att andas. Lite kort tog jag dock när jag var med dom ute i trädgården. Vår annars trista platta gräsplätt är ju väldigt rolig  just nu med alla snöhögar som går att härja i.


  

Smilla i "velodromen"


  


  


  

Full fart på Smilla och Nóri


  


  


  


  


  


  

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards