Direktlänk till inlägg 4 februari 2010
Att göra en stor sats köttfärslimpa är väldigt praktiskt. Inte mer jobb än att göra lite. Den går ju att smaksätta i det oändliga med olika kryddor och här har jag kryddat extra med grönpeppar och dragon.
1½ dl ströbröd
4 dl mjölk eller vatten
800 g blandfärs
2 ägg
2 - 3 tsk salt
2 krm peppar
1 riven gul lök
Detta är grundreceptet.
Jag tillsatte sen 2 msk krossad grönpeppar och 1 tsk dragon
Låt ströbrödet svälla i mjölken.
Blanda ner färs, ägg, salt, peppar och lök. Plus grönpeppar och dragon.
Arbeta ihop färsen och forma som en limpa i en smörjd långpanna.
Sätt in limpan i 175 - 200 grader i 1 timme ungefär. Jag brukar dela limpan på mitten efter ca 45 minuter och då ser jag om den är klar inuti.
Ta upp limpan och vispa ur långpannan med lite vatten eller buljong. Sen häller jag det i en kastrull och gör en sås. Jag tillsatte creme fraiche och redde av med majzena. Annar tar man mjöl som vanligt. Det är gott det med.
Krydda såsen med salt och peppar om det behövs och eventuellt lite soja.
Det blev mums filibabba!!!
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | |||
8 |
9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | |||
|