Direktlänk till inlägg 22 december 2009
Detta är ursprungligen ett recept av Marit Paulsen.
Jag gör skinkan som tjälknöl men inte från fruset skick utan den är färsk.
Jag gör en kryddblandning av 1 msk grovstött vitpeppar, 1 msk grovstött kryddpeppar, 1 msk grovstött svartpeppar, några smulade lagerblad och en drös smulad rosmarin.
Då ser det ut så här. Jag har dessutom tagit bort svålen och sen lagt skinkan på ugnsfolie som jag sveper in den i när den är färdigkryddad. Viktigt att eventuella skarvar hamnar uppåt då det skall vara så tätt som möjligt.
Sen skall skinkan in i ugnen och värmen skall bara vara 75 grader.
Hur lång tid det tar beror ju på hur stor skinkan är. I år blev den på 5½ kg.
Jag sätter in skinkan i ugnen framåt 8-tiden i kväll och så är den förmodligen färdig efter ca 12 timmar. Lagom tills man går upp i morgon. Jo, jag sätter in en termometer också annars är det ju svårt att veta när den är klar.
Den är färdig när den passerat 72 grader men jag brukar låta den bli 75. Vill inte ha något rått kött inuti! Men då är den som sagt klar och skall griljeras som vanligt. Återkommer i morgon om hur det gick!
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|