Alla inlägg under november 2009

Av Elisabeth - 15 november 2009 20:11

Det kom ett mail med några bilder från Sjuntorp. Det var från Elin och Stefan Rose. Jag tar mig friheten att visa en här på Blondie och mej i ringen.


  

Av Elisabeth - 15 november 2009 19:34

Blondie och Smilla har varit på utställning. I Sjuntorp var det den årliga vinthundsutställningen. Hade valt att bara anmäla två. Det var en amerikansk domare så jag tyckte inte det var stor idé att ställa Sunny. De andra ställde jag mest för att jag ville ha CK vilket jag ju inte fick på någon av dom. Men strunt samma, det går fler tåg. De fick släta ettor båda två i unghundsklass och bruksklass. Det var i alla fall inte så kallt i år i ridhuset som det brukar vara. Det var nästan 10 grader varmt ute.

Efter utställningen åkte vi till Gräfsnäs för att hälsa på Smillas kullbror, Nemo. Det är alltid lika roligt att komma dit.


  

Vi hade husvagnen med och man kan nog säga att vi hade en fin campingplats i trädgården med utsikt över sjön Anten. Till middag åt vi gös. En fisk som vi aldrig tidigare ätit. Den var mycket god och den var dessutom fångad i sjön nedanför. Smilla fick vara med inne i huset och Nemo tyckte det var roligt med sin syster. Vi hade en trevlig kväll och tog en promenad i mörkret fram till Gräfsnäs slottsruin. Den är upplyst och tornade lite kuslig upp sig i mörkret. Innan vi var tillbaka så var vi genomblöta av regnet som kom plötsligt.


  

På morgonen kom Nemo och kollade lite på Nova och Smilla i fönstret. Smilla syns bara lite svagt till vänster.

Därefter gick vi en promenad på 1½ timme och alla hundarna kunde springa lösa i omgångar. Fast Nemo har det förspänt. Han går aldrig i koppel. Han är så lydig och rusar inte fram till andra hundar utan läser av dom direkt och kan gå en omväg om han inte vill träffa dom. En fantastisk hund! Ja, det säger matte och husse också, inte bara jag som stolt uppfödare. Det är så roligt att alla är så nöjda med sina "valpar" i den kullen. De fyller 2 år i januari. De kanske inte kommer att skörda en massa cert i utställningsringen men de har en helt fantastisk mentalitet och är så lätta att ha. Det är ju trots allt det viktigaste. Är dom sen vackra också så är det ju naturligtvis en bonus.


  

Efteråt var både Nemo och vi trötta och belåtna. Hoppas vi snart får träffa honom igen.


Av Elisabeth - 15 november 2009 19:28

Några bilder från i fredags bara...i all hast.


  

Jessica med ett av alla sina klädesplagg som hon fick. En riktigt fräck tröja. Nog ser hon nöjd ut alltid.


  


  

Sen kan man ju aldrig motstå Tindra, speciellt när hon är så här go å gla´. Snart är hon 4 månader och då blir det kalas...namnkalas. Det blir i stället för dop.

Av Elisabeth - 13 november 2009 21:43

Har just kommit hem från kalaset. Mätta och stinna! Jessica fick massa kläder och från oss fick hon ett gult långt linne och en hästbok. Hon är ju lite hästtokig, tjejen. Var i Mariestad häromdan och skulle köpa en hästbok och när jag kommer fram till det stället där de böckerna finns så står det ett par människor där framför. Jag tänker att vad synd att dom står i vägen när jag skall titta så jag kikar lite mellan dom. Men efter en liten, liten stund så tittar jag upp och då är det Elin och Stefan Rose som står " i vägen". Kul att träffas just där. Det var därför Elin skrev i förra inlägget att hon vet vad Jessica skall få för present.


Lilla Tindra var också med och jag tog en massa bilder som inte är färdiga för att publicera men jag har en bild som jag på prov visar.


  

Den är inte nytagen men eftersom jag fått installera Photo Shop igen så ville jag kolla så allt fungerar och denna bilden hade jag i "lilla kameran". Hoppas snart komma igång med fotona igen. Inte roligt att aldrig visa bilder. Har ju så många egentligen.

Nu skall vi gå och nana och gå upp tidigt i morgon. Har husvagnen med så vi får åka tidigt så vi får en bra plats att stå på med den. Klockan 5 skall vi gå upp....puh...hur skall jag kunna vara trött redan, jag som är en nattmänniska?




Av Elisabeth - 12 november 2009 21:32

I kväll scannar jag, eller rättare sagt mitt virusprogram scannar allt jag gjort back up på. Det är ett antal tusentals filer. Allt i jakten på virus eller maskar eller trojanska hästar. Har gått igenom ett 15-tal skivor men inte hittat något. Allt verkar "rent", hittills. Har ett par skivor kvar att gå igenom.

Har fått namn och telefonnummer till en kille som skall vara bra på sånt här. Får väl ta kontakt med honom i så fall, för så här kan man inte ha det. En hemsida måste fungera annars är det ingen idé att ha en.


I morgon är det 11-årskalas för Jessica. Då skall vi dit och jag har köpt.....nej det vågar jag inte berätta innan hon fått det ifall hon läser min blogg. För säkerhets skull så återkommer jag om detta.


På lördag är det utställning i Sjuntorp och sen skall vi hälsa på Nemo i Gräfsnäs. Vi tar husvagnen med så vi sover över där. Det skall bli väldigt trevligt. Det brukar det bli. Blondie löper så då blir väl Nemo "glad". Därför är det lugnast med husvagn. Förra gången vi sov över var vi i deras gäststuga, men hur det är så känner man sig mer hemma i sin egen husvagn.


Ifall jag inte hinner skriva mer innan helgen så hörs vi igen kära läsare på söndag.

Av Elisabeth - 10 november 2009 21:13

I dag fick jag hem datorn från Henrik. Han har verkligen gjort allt som står i hans makt att göra. Men mer behöver göras och jag vet inte hur det skall gå till.

Datorn var ju helt tom men nu är Photo Shop , Office och skrivaren i alla fall installerade och mailen verkar funka. Det stora problemet är att mitt virusprogram (Avast) varnar för att jag har virus (mask) på hemsidan. Så den vågar jag inte gå in på.

Vill man gå in på min blogg så behöver man inte gå in från hemsidan utan gå direkt på http://belara.bloggplatsen.se

så är man säker! Så säker man nu kan vara i datorvärlden.

Jag har ännu inte lagt in några bilder så det blir bildtomt ett tag till på bloggen. Tiden räcker inte till till allt.


I dag fick jag förresten kritiklappen på Sunny från Christer Wik, jättesnällt av honom att skicka den.


Av Elisabeth - 8 november 2009 19:41

Nu är vi hemma igen efter en heldag i Vingåker. Ja vi kom hem i går alltså. Åkte hemifrån halv åtta på morgonen och var klara halv åtta på kvällen, och hemma halv 10, så vi var väldigt trötta och i dag har allt kännts lite segt. Åldern???

Det var ju 115 whippets anmälda så konkurrensen är stor får man nog lov att säga. Den av våra som det gick bäst för var Blondie. Hon kom 2:a i bruksklass och fick UK. Blev slagen av Miki (Play A While Marimekko) som sen blev BIS Bruks. Blondie fick en mycket fin och lång kritik. Allt var bra! I stort.

Inger Carlsson på Klenods kennel ville visa Smilla och det fick hon. Smilla blev inte placerad i unghundsklassen men fick också en fin kritik.

Sunny blev inte heller placerad i öppna klassen men erhöll fin kritik. Glömde tyvärr hennes kritiklapp men har mailat Pekka och hoppas nu att han kan skicka den till mej. Om jag betalar portot så borde det inte vara omöjligt.

Eftersom Christer, domaren, skrev så mycket på kritiklappen så är det ju roligt att ha den.


I dag på Fars Dag har pappa varit hemma hos oss och ätit middag. Köttfärslimpa (lättuggat) och äpplekaka och vaniljsås till efterrätt. Å kaffe så klart...

Henrik, Emelie och lilla Tindra var också med. Så även far i vårt hus blev firad. Tyvärr kunde inte dottern komma men det "damp ner" ett SMS med ett presentkort på Ginza från henne och det är ju alltid kul att få.


Nu är det vardag strax och jobb i fem dagar. På fredag firar vi Jessica som fyller 11 år. Lilla hjärtat så stor hon blivit. Hon är faktiskt född just fredag den 13:e och det är det nu igen.


På lördag är det utställning igen...

Av Elisabeth - 4 november 2009 17:08

och inne är det gott och varmt. Riktigt busväder är det. Hoppas inte det blir snö som ligger kvar. Till helgen bär det ju iväg till Vingåker på Whippetklubbens utställning. Över 100 stycken anmälda och helgen därpå i Sjuntorp är det 90 whippets anmälda. Milda makter så många, vilken konkurrens!

Sitter just nu hos sonen, som vanligt, och bloggar. Min dator är hos honom och han försöker fortfarande hitta både bilder och viktiga mail, men jag säger att vi får ge upp...men han ger sig inte riktigt. Bra är väl det i och för sig men tiden rinner iväg och jag behöver datorn snart. Den är eller skall bli formaterad och sen är det "bara" att installera allt igen. Längtar efter att kunna lägga ut bilder igen.


På söndag är det fars dag och då skall vi hämta pappa. Han har ramlat i sitt kök och slagit upp ett sår i huvudet. Fick åka ambulans till sjukhuset i går men det behövdes inte sys utan det limmades i stället. Ja det är då inte lätt att bli gammal och skruttig. Vi väntar på besked om särskilt boende för honom. Nu har vi väntat i 2 månader och de flesta brukar få besked inom 3 månader så snart kanske det dyker upp något. Det skulle underlätta för alla inte minst för honom själv. Han har blivit riktigt stapplig och får hjälp 4 gånger om dagen. Usch det är så trist. Tänk att bara sitta och vänta på att tiden skall gå. Det enda han kan göra är att lyssna på radions program 1.


Nej, nu får man skärpa sig och tänka positivt. Tur att han kan lyssna på radion! Det är det inte alla som kan...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards