Alla inlägg under november 2009

Av Elisabeth - 20 november 2009 17:47

I morgon bär det av till Torshammarens i Uddevalla. Det blir sista husvagnsresan för i år, sen ställer vi ner husvagnen i trädgården. Jag vinterförvarar mina pelargonier i den, så det skall bli skönt att få ordning på alla blomkrukor som står överallt i väntan på att få komma in i husvagnen. Vi har max 10 grader i den under vintern så det är ganska bra för växterna att stå där. Har inget annat alternativ. Jo, att kasta dom, men det har jag inte hjärta till.


  

Det är praktiskt att ha husvagnen med även när man skall till hundfolk. Dessutom löper Blondie så det underlättar eftersom Yvonne och Thomas har hanar också. Men vi skall gå en lång, lång promenad med alla hundarna. Blondie får väl gå sist. Det blir 10 whippetar och 1 galgo, vilket gäng!

Vädret verkar ju bli bra i morgon i alla fall, så vi ser fram mot lite sol. Åtminstone uppehåll, för nu är man ganska trött på allt regnande.


Av Elisabeth - 19 november 2009 21:37

Kunde inte motstå att tigga till mig denna fina bild på Smilla. Den är tagen av Stefan eller Elin Rose, vet inte vem som höll i kameran just då, kanske var det Stefan. Hur som helst så är den tagen i Sjuntorp på utställningen och Smilla tyckte det var gott och varmt med täcke på. Kallt är det i ridhus i november men det var inte oliiiidligt kallt, värre har vi varit med om.


  

Söt, var ordet!


Kolla länkarna till höger så finns Elin och  Stefan Rose med. Gå in på deras hemsida och blogg och kolla på superfina bilder, på bloggen finns mer fina hundar från utställningen i Sjuntorp.


Av Elisabeth - 19 november 2009 18:26

Har både lämnat och hämtat min "lilla franska". Det blev inte billigt direkt. Men det är ju inte heller billigt att ha bil. Vi såg att det samtidigt var dags för 7000 milaservicen och då var det ju lika bra att få det gjort på en gång. Så drygt 6000:- fattigare är man nu. Det blev byte av 2:an och 3:ans tändspolar, ny olja, oljefilter, luftfilter, tändstift och byte av några smålampor som inte gick. Sen knäppte det i en drivknut men dom kunde inte avgöra vilken sida det var på så det får vara så länge. Säkert inget allvarligt än!

Av Elisabeth - 18 november 2009 17:45

Nu var det länge sen jag skrev om mat. Får skylla på datorkrångel. Inte för att det är över men i väntan på bättre tider så kommer här ett kryddstarkt recept.


600 g kycklingkött

1 gul lök, 1 vitlök, 1 liten purjolök

1 msk kycklingfond

1 tsk curry, 1 tsk timjan, 1 tsk chilipulver

2 dl vatten, 2 dl grädde

2 dl rostade cashewnötter

smör och rapsolja till stekning

ev. lite salt och peppar

 

  

Skär gul lök, purjo och vitlöken i bitar. Jag tog en hel vitlök (7 klyftor) men gillar man inte så mycket så tar man mindre. Fräs lökarna i smör och rapsolja i en stor rymlig gryta. Tillsätt curry, timjan och chili. Späd med vatten och grädde.

    

Skär kycklingköttet (filé) i bitar och lägg i dom i grytan. Låt allt koka i 10 minuter kanske. Det beror på om kycklingen var frusen eller tinad. Dela på en bit och kolla så det ser färdigt ut. I så fall räcker koktiden.

Red med 1 msk majsstärkelse (utrört i lite vatten) och koka ett par minuter till.

Till sist häller man i nötterna och kryddar eventuellt med salt och peppar.


  

Jag serverade bulgur, ärter och broccoli till. Det var väldigt gott kan jag säga. Så smaklig måltid!

Mat
Av Elisabeth - 17 november 2009 21:51

Lite stämningsfulla bilder i all hast. En härlig oktoberdag vid sjön.


  


  


  


  


  


  


  

Av Elisabeth - 17 november 2009 21:26

Ibland känner man att man vill förnya lite hemma. Det behöver inte vara så mycket för att det skall vara roligt.


  

Den här gamla byrån har ett antal år på nacken och den är både skamfilad och ful. Känns som om vi haft den hela livet. Den står vid ett fönster och flera av hundarna vill sitta på byrån och kika ut. Det får dom. Oftast står det en stor bil eller husvagn utanför så de ser inte så mycket men gillar att kolla ut i alla fall.

Vid ett besök på Jysk hittade jag en byrå som jag ville ha och som passade i storlek så jag slog till. Sen var det bara att ta fram hammare, skruvmejsel och lim och sätta igång....


  


  


  


  

...och så här blev resultatet. Nova hoppade upp på den nya byrån och blev lite snopen för den var högre än den gamla och hon kom i full fart och gjorde naturligtvis repor i den med klorna. Nu har jag lagt en "trasmatteduk" på och den sitter fast med dubbelhäftande tejp. Jaa, vad gör man inte för sina hundar...


Är nöjd med byrån men måste ändå säga att kvalitén på den gamla var nog bra mycket bättre. Den var verkligen rejäl och stadig. Har inte haft hjärta att slänga den så nu står den på altanen, kanske kan man använda den där ett tag. Den kommer kanske att slå sig men  kan man slänga den med gott samvete.

Av Elisabeth - 17 november 2009 19:06

...är en bra bil...

Men på torsdag skall den till verksta´n. Det kan hända även den bästa...

(se kommentaren på förra inlägget)

Av Elisabeth - 16 november 2009 21:41

När jag åkte hem från jobbet idag så började en gul "figur" blinka på instrumentpanelen på bilen. Bilen startade med en gång men gick väldigt illa. Den liksom vibrerade och det kändes som om jag körde på fel växel hela tiden.

Vi drog oss till minnes att detta hände för några år sen också och då var det tändspolen det var fel på. Har för mig att det var rätt dyrt att laga...inte bra...

Får ringa verksta´n i morgon. Det är ju typiskt att det skall bli fel på bilen nu när vi skall ställa av Mercabussen den 1 dec. Vi har nämligen inga vinterdäck till den och vi klarar oss rätt bra med en bil över vintern. Husvagnen skall också gå i ide till den 1 dec. Faktiskt så sparar vi några tusenlappar på att ställa av  bilen i 4 månader.

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards