Alla inlägg under oktober 2009

Av Elisabeth - 15 oktober 2009 20:50

Står inför ett delikat dilemma. Skall laga mat utan smör och grädde! Får nämligen besök i morgon av en som inte tål mjölk alls. På något sätt blir det tråkigt. Eller också är det för att man inte är van. Inte här hemma i alla fall. På mitt jobb (skolkök) är det dagligen avvikande koster, därför är det så gôtt att få frossa lite hemma när man lagar mat.

Kom nästan inte på något som inte innehåller mjölkprodukter. Dålig fantasi?

Det fick bli kalops som jag precis tryckkokat färdigt. Till efterrätt då? Fruktcocktail på burk! Jovisst det är gott men inte så roligt att bjuda på. Har köpt vaniljvisp gjord på havre, vet inte hur gott det är men vi andra kan ju ta riktig grädde på ifall det smakar illa.

Man kan ju vara glad att man tål allt, hittills i alla fall. Man skall ju aldrig säga aldrig, allergisk och sjuk kan ju vem som helst bli. Så det gäller att ta vara på tiden och njuta av livet och maten....och lite till.....

Mat
Av Elisabeth - 14 oktober 2009 19:23

Skrev häromdan att vi skulle åka till våra fågelvänner och hämta fåglar. Nu var det så att våra vänner kom hit i stället. De hade med sig 4 kanariefåglar till oss och så sina två västgötaspetsar förstås. Fast dom fick ju naturligtvis följa med hem igen!

Vi fick några timmars pratstund och hann med att både äta middag och dricka kaffe och titta på en inspelning från Kim Larsens konsert i Göteborg. Den jag fick av mina barn. Jag fyllde ju år den dagen.

Försökte mig på att ta kort på de nya pippina när de ändå var instängda men det var inte helt lätt. Kameran fokuserade på det som var närmast och det var ju grenar som var i vägen men några bilder blev det i alla fall.


  

Två är så här ljusa



  


  

Två har denna färgen. Här kalasas det på en grön ärta


  


  

De kommer nog att känna sig hemma snart. De är frimodiga och orädda fåglar till skillnad från vår sångparakithane som är väldigt skygg. Vår andra kanarie sitter på andra sidan "staketet" och lyssnar och vill säkert träffa sina artfränder. Får se om vi släpper ihop dom i morgon.

Av Elisabeth - 13 oktober 2009 21:56

Höstvindarna är väl friska och kalla, vad månde bliva. Skall man tro på det där med mycket rönnbär så lär det bli en vargavinter, vilket jag verkligen inte hoppas på.

På bild är det dock vackert både med vinter och vindar. Här är det bara vindar än så länge och hundar som fryser.


  


  


  


  


  


Av Elisabeth - 13 oktober 2009 21:42

För min del är det bara två utställningar till i år som jag kommer att ställa på.

Det är Whippetklubbens i Vingåker och Vinthundklubbens i Sjuntorp.

Har precis anmält till dessa båda. Det skall bli trevligt. Ridhus går ju an om det inte är för kallt. Då är det bättre med en tennishall, som i Vingåker.

Av Elisabeth - 13 oktober 2009 20:30

Nja, så illa är det väl inte. Jag vaknade i morse och kände ingenting i musklerna, så jag blev ganska glad och tänkte att jag kanske inte är så otränad i alla fall. Kände mig nästan piggare än vanligt!

Men nu i kväll börjar vissa muskler göra sig påminda när jag går i trappor, när jag sätter mig ner och reser mig upp och när jag skall lyfta något högt o.s.v

Men skam den som ger sig...dom skall nog få sig en omgång igen nästa vecka, dom där musklerna!

Av Elisabeth - 12 oktober 2009 21:28

I dag har jag varit på Korpen och tränat. Det var längesen, inte på hela sommaren och sen kom jag aldrig igång i augusti när jag hade tänkt börja, men bättre sent än aldrig. Det blev ett Core-pass på 50 minuter. Oj, oj, oj, vad jag blev svettig och trött. Det var verkligen behövligt att röra på fläsket igen.

Det gäller ju att inte stelna till på äldre dar. Man är ju inte längre 50+ utan man får väl kalla sig för 60-, eller nåt i den stilen. Så nu skall jag försöka "offra" måndagarna till Core. Hade kanske hellre gått på Yoga men den är på en sån dum tid. Detta är också roligt. Huvudsaken att man gör något. Lär väl känna av att jag har trettioelva olika muskler som inte arbetat på ett tag.


Av Elisabeth - 11 oktober 2009 19:38

Ja, det är kanske att ta i för smaken är ju olika, men jag har gjort en hel massa olka äpplekakor genom åren och ingen slår den här.

Ingredienserna är följande:

200 g rumsvarmt smör

3½ dl havregryn

1½ dl socker

3 dl vetemjöl


  

Allt röres ihop med hjälp av degkrokarna på elvispen. Lägg i det i smord form.


  

Skala och dela ett par äpplen och lägg ovanpå. Tryck ner dom lite. Här har jag tagit 2 väldigt stora äpplen.


  

Hacka ca ½ dl mandel och lägg ovanpå och strö sen på kanel överst. Grädda 200-225 grader ca 20-30 minuter.


  

Färdigt! Servera vaniljsås till eller vispad grädde med vaniljsocker i eller man kan naturligtvis ta en färdig produkt med vaniljsmak typ Kelda eller så. Eller varför inte glass. Det är valfritt!! Gott är det i alla fall.

Mat
Av Elisabeth - 11 oktober 2009 19:18

Någon av de närmsta dagarna väntas tillökning i fågelflocken. Det är inte så att vi väntar på att ägg skall kläckas utan vi skall hämta 4 kanarier hos våra fågelvänner (bloggen Fågelperspektiv)

Dessutom har det blivit höststädat hos fåglarna. Så jag passade på att ta några bilder när fåglarna inte var där. De fick vackert vänta utanför och de står nästan på kö för att komma in när allt är klart, men då blir de riktigt försiktiga för då känner de ju inte igen sig riktigt när det blivit ny sand och nya fräscha grenar.


  


  


  


  


  

Här är bådda voljärerna inne. Det är ett litet hål uppe i den vänstra voljärens hörne som fåglarna hoppar igenom. Där kan man stänga om man skulle behöva ha någon under särskild uppsikt eller som nu när det kommer nya fåglar då får dom sitta där en eller ett par dagar så dom vänjer sig vid sin nya miljö. Sen öppnar man hålet och de kan flyga ut till de andra sen är det ett likadant fast större hål ut till utevoljären. Så sammanlagt kan dom flyga 11 meter.

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards