Alla inlägg under september 2009

Av Elisabeth - 8 september 2009 21:08

Ett par bilder till bara från besöket i söndags.

  

Så här glad är man som mamma till en liten Tindra


  

Se vad jag kan...

Av Elisabeth - 8 september 2009 20:32

 

  

Ett inbjudande tomatfat. De gröna är också mogna tomater och mycket söta och goda.

Mat
Av Elisabeth - 8 september 2009 19:11

Det låter ju inte klokt att vi har en hund som inte gillar att åka bil när vi far land och rike runt och hon bara måste gilla läget.

Det är Blondie det gäller och hon flåsar hela tiden som bilen går och kopplar inte av. Ja, hon ligger helt still men hon flåsar som sagt. Det är synd om henne när man kanske skall åka en hel dag. Det blir jobbigt.

Därför har jag i dagarna köpt D A P och skall testa.


  

Köpte spray så nu skall man spraya i bilburen en kvart innan  man skall åka. Jag undrar om det är någon som har erfarenhet av detta preparat? Det är ju en chansning men är värt att pröva för det skall ju vara ofarligt och inte klassat som doping eller något annat konstigt så man inte kan tävla.

Av Elisabeth - 8 september 2009 18:43

Jag efterlyste recept med vindruvor och här kommer ett.

200 g rumsvarmt smör & 200 g (ca 4 dl) florsocker & 3 ägg vispas fluffigt

Tillsätt 3 msk citronsaft

Blanda 180 g (ca 3½ dl) mjöl med 80 g (2 dl) kokos och ½ tsk bakpulver

Rör ihop allt. Smörj och bröa en form (jag tog en med löstagbar kant)

Degen blir ganska fast så man får platta till den lite. Lägg vindruvor tätt ovanpå utan att trycka ner dom

Grädda i 180 grader ca 35 - 40 minuter

  

Har folie runt formen för den läcker lite. Visst ser det läckert ut med vindruvorna. Dessa är kärnfria. Det blir godast så.


  

Färdig! Aningen mörk men jag hade nog lite för stark värme. Nackdelen med receptet är att man får väga ingredienserna eftersom det står i gram men jag mätte samtidigt med dl-mått och det står inom parentes.

Alltså denna kakan blev mycket frisk och god i smaken. En härlig blandning med kokos och citron.

Lycka till!

Mat
Av Elisabeth - 8 september 2009 08:11

Bloggagratis har bytt namn till Bloggplatsen. Jag testar bara att skriva lite för att se så det fungerar. Har inte hört talas om innan att det skulle byta utan det såg bara helt annorlunda ut när jag skulle logga in.

Av Elisabeth - 7 september 2009 20:27



Så kanske man kan beskriva att flytta till ett äldreboende.

Det är vad min pappa kommer att göra förhoppningsvis. Han har äntligen insett att han inte klarar av att bo i fyra rum och kök och knappt inget se. Det har suttit långt inne men häromdan bad han mig ringa och kolla upp om det kan finnas plats någonstans.


Vi har länge tyckt att han borde flytta. När mamma dog för snart två år sen så har det gått utför med pappa. För det första var dom gifta i över 60 år och då är det svårt att bli ensam och sen när både hörsel och syn försämrats betänkligt så finns det inte mycket att se fram emot. Han har den senaste tiden fått mycket hjälp, dels med påklädning och frukost på morgonen och sen att värma maten som dom kommer med tre gånger i veckan. Usch säger jag, att behöva äta sån mat. Hur goda är dom potatisarna som legat inplastade i flera dagar och sen skall värmas. Den biten blir ju mycket bättre med ett särskilt boende för då är ju maten i alla fall tillagad samma dag (tror jag i alla fall).


Ändå har han på något sätt klarat sig för han går ju ut och går själv, även om det går med små tomtesteg, men han kan omgivningarna efter snart åtta år i samma lägenhet.  Fast man fasar ju för när den första halkan kommer.


Nu på onsdag skall vi alltså träffa biståndshandläggaren och diskutera det framtida boendet. Hoppas inte det är alltför lång väntetid.


Det kommer att bli väldigt mycket jobb med att röja hans lägenhet för där finns allt. En hel verkstad i ett rum, mammas skivsamling som fortfarande finns kvar. Över 700 LP skivor med klassisk musik och alla operor som finns, tror jag...puh...

Fotografier och album innehållande ett helt liv, kameror, kamerautrustning, förstoringsapparat, kläder, massor av möbler....blir trött bara jag tänker på det. Dessutom är det en del jag vill behålla men var skall jag göra av det???


Ett hus på landet kanske....med många uthus....

Av Elisabeth - 7 september 2009 19:00



I dag kom Nemo på en snabbvisit från besök i huvudstaden. Han tycker det är kul att hälsa på men blir lite "låg" när alla brudarna skall säga sitt och tala om var skåpet skall stå. Men så är det ju i hundvärlden (hm, kanske inte bara där)


 Här står han i alla fall ganska fint men det varade  inte i många sekunder.


Han förärades i alla fall ett alldeles eget halsband. Jag vet inte om han blev glad över det .....................


................för när han skulle åka så räckte han ut tungan..........sicken rackare!


Av Elisabeth - 6 september 2009 21:57

I dag föddes dom efterlängtade valparna. Kan meddela att allt gick väldigt bra och Donna tar väl hand om sina små och är lugn och sansad och tar det hela med ro.

Det blev 2 hanar och 2 tikar så det var ju en ganska lagom kull kan man säga. Några var blåbrindle och vit och några gick mer i brunt men alla var brindlade. Det kommer förhoppningsvis bilder snart på blogg eller hemsida.

www.nahiniz.se

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards