Direktlänk till inlägg 23 juni 2009
4 kotletter med ben
1 dl creme fraiche
1½ dl vispgrädde
1 tsk sambal oelek
½ dl soya
1-2 pressade vitlöksklyftor
Tillagas helt i ugn på 175 grader i ca 45 minuter.
Lägg det råa köttet i en ugnsfast form. Rör ihop de övriga ingredienserna och slå det äver köttet.
I stället för kotletter kan man lika gärna ta kyckling eller nötkött.
När jag gjorde detta i dag så gjorde jag bara på två kotletter och det gick fortare än 45 minuter, så man får kolla lite. Har man en termometer till ugn så är det allra enklast att mäta temperaturen för att veta när köttet är klart. Det skall absolut inte gå över 80 grader. Annars så ser man nog ganska enkelt när det ser färdigt ut.
Det blev verkligen kryddstarkt. Jag serverade med fullkornscouscous och grönsaker.
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|