Alla inlägg under mars 2009

Av Elisabeth - 4 mars 2009 21:06


Som motvikt till allt elände kommer här en gammal bild på Fejdi och Muscot när de var små. Dom kommer ju från vår första whippetkull och det blev att vi sparade två valpar, vilket inte var meningen. Husse tyckte inte att någon annan än han själv skulle ha Muscot och så blev det. Fejdi var så söt och inte visste man att hon var utrustad med en extra ländkota. Det kanske han också har, vem vet? För övrigt så har aldrig Muscot varit sjuk någon gång. Han har bara två "fel". Han har väldigt dåliga tänder och han har en väldigt liten hjärna!!!!!!

Men det gör inget! Vi tycker om honom ändå.


Gulliga, eller hur? Speciellt Mussekotten, faktiskt, åtminstone på denna bilden.

Av Elisabeth - 4 mars 2009 18:04


I morse var det ingen feber, 38,3 får väl anses normalt. Åt gjorde hon och ut ville hon så just nu är allt som det skall, på ytan i alla fall.

Vet. Anders Vilhelmsson ringde i dag som bestämt var och jag skall köra på med 1/4 tablett Prednisolon varje morgon. Hon blev ju febrig efter att ha varit utan kortison knappt 3 dagar och hon blev bra igen ½ dag efter att hon fått kortison. Så håller man bara koll så borde det gå bra. Vi skall nog pröva igen att göra uppehåll och sen komma fram till en absolut lägsta dos. Förhoppningsvis kan det bli att hon äter varannan dag för då tar det inte så hårt på kroppen utan den hinner återhämta sig lite på den medicinfria dagen. Nästa vecka skulle "experten" komma, inte denna veckan utan vi skulle höras av när han varit där och sett röntgenplåtarna. Det är ju två olika diagnoser det handlar om. Dels smärtan i ryggen och dels muskelinflammationen. Kortisonet tycks ju hjälpa att lindra båda.

Nu skall jag inte skriva mer om Fejdi förrän om en vecka!!!

Av Elisabeth - 3 mars 2009 17:30


I morse gick inte Fejdi ens ur bädden så jag tempade direkt. Hon hade 39,4 så jag ringde Skara. Veterinären var ledig i dag men dom ringde hem till honom i alla fall och jag skulle sluta med Remadylen och återuppta 1/4 kortisontablett på morgonen. Fejdi fick avstå från den obligatoriska morgonrundan och hon brydde sig inte utan gick och la sig. Hon verkade dessutom stel och jag tror hon hade ont.

När jag kom hem i eftermiddag var hon pigg som en mört och ville äta sin mat. Har inte tempat men hon var säkert feberfri. Skall tempa i morgon bitti igen. Hon har gått en runda i eftermiddag också. Tänk vad en ynka liten fjärdedels tablett kan göra underverk.

I morgon ringer ju veterinären hit och jag fick reda på att "experten" skulle dit i morgon och han skulle ju titta på plåtarna. Skall bli intressant att se vad de kommer fram till. Återkommer när jag vet mer....

Av Elisabeth - 3 mars 2009 16:51


Kalops som görs i tryckkokare går väldigt fort att göra. Måste verkligen slå ett slag för den gamla hederliga tryckkokaren. Den spar massor av tid och maten blir "koncentrerat" god. Det blir ju inget som kokar bort.


Stek i smör 800 g nötkött i bitar och 2 lökar i omgångar i en gjutjärnspanna. Lägg över i en tryckkokare. Späd med sammanlagt 3 dl vatten i stekpannan. Strö över ½-1 msk mjöl över köttet i tryckkokaren. 1-2 tsk salt och 10-12 kryddpepparkorn läggs också i. Skär 2 morötter i smala bitar och lägg i dom med.


Tryckkoka i 20-25 min.


Smaklig måltid!



Mat
Av Elisabeth - 2 mars 2009 22:43


När man lagar mat så blir det även mat över till hundarna och maskarna!

Inte att förglömma de små krypen. De är viktiga.


En sån här hink blir full på 3 dagar ungefär. Allt som går att kompostera  hamnar där. Inget går till soporna om det inte behövs. Det skulle i så fall vara äggskal och apelsinskal som ibland hamnar i soporna. Äggskal som inte är mosat multnar nästan aldrig ner och apelsinskal är också "segt" i det fallet. Det är ett sant nöje att ha en kompost. Man lyfter på locket och det luktar gott, tycker jag.


Trots frost och kyla utanför så kryllar det av mask inuti. Det är bara att rota runt lite så kommer dom fram ur myllan.

Av Elisabeth - 2 mars 2009 21:32


Det kanske blir tjatigt att läsa om Fejdi men i morse hade hon 38,8 i temp. Nu är det tredje dagen utan kortison men med Remadyl i stället. Hon åt ganska sakta i morse och i em. åt hon mest kött och lämnade resten. Får ge henne färskfoder i form av helfoder i morgon så hon inte kan plocka ut "russinen ur kakan"

Skall tempa igen i morgon och på onsdag så skall ju veterinären ringa och höra hur det går. Förmodligen blir det väl kortison igen...och då kan man inte ge Remadyl samtidigt har jag för mig.

På onsdag skall jag också iväg och vaccinera Nova, Sunny och Smilla. Det skulle visst gå på 825:- Man behöver inte fundera på var man skall göra av alla pengarna man har!!!!!! Eller som man kanske hade haft om man inte haft hundar. Men den tanken existerar ju faktiskt inte så det var ganska onödigt att ens skriva den meningen...

Av Elisabeth - 1 mars 2009 18:17


I dag har Smilla haft besök av sin bror Dexter (Belara Dark Passion Play)

Det var roligt tyckte hon och han tyckte det var ändå roligare att komma hem till barndomshemmet. Det var längesen sist.


Så här nöjd kan man vara när man får sitta i famnen på "främmat folk". Tyvärr blev bilden liiite suddig men jag kunde inte motstå den ändå.


Skynda er att ta kort nu för jag fryser tycks Dexter säga. Så här stor och fin har han blivit. Han skulle varit med i Nossebro i dag på LC träningen men eftersom det blev inställt så kom han på besök till oss i stället och det var väldigt trevligt att få träffa honom och hans matte och husse.

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards