Alla inlägg under mars 2009

Av Elisabeth - 18 mars 2009 17:20


Att ta tillvara på äggvitor. Jag sa härom dan att jag skulle komma med några recept med äggvitor i. Här kommer ett.


Smörj och bröa en form. 100 g rumsvarmt smör röres tillsammans med 2½ dl socker. Därefter skall 1½ dl mjölk, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker tillsättas. I en annan skål vispas 2-5 äggvitor hårt. Det skall bli ett hål i äggvitorna om man  gör ett. Det skall inte rinna ihop igen.


Sist rör man i äggvitorna i den andra smeten så att det blandar sig ordentligt. Rör i med sked inte visp.

 Sätt ugnen på 200 grader. Det är lite svårt att inte få kakan att gå sönder på ytan. Har provat både 175 och 225 grader men funnit att 200 blir bäst. Det kan säkert variera på olika ugnar. 30 - 35 minuter brukar vara lagom tid.


Hoppas ni känner doften........av mammas bak!!!

Mat
Av Elisabeth - 17 mars 2009 21:09


Hundarna är dåliga på att städa upp efter sig. Jag har hört att man kan lära dom det.


  Så här ser det nästan alltid ut under bordet i vardagsrummet. Jag plockar undan och hundarna bär dit. Fast det gör inget.


Snart blir det dags för viltspår. 15 april närmare bestämt. Ja det är ju ett tag kvar dit men han som håller i det ringde i dag och meddelade datum. Vi skall gå båda två med Sunny och Blondie. Det skall bli roligt. Förhoppningsvis blir de så småningom godkända i anlagsprovet och då är båda berättigade till Whippetklubbens Trippelpris. Det blir 4 gånger och 5:e gången avslutas det med provet. Så skall vi ha fika med oss. Det är trevligt.


Av Elisabeth - 16 mars 2009 18:11


I dag har jag inte haft tid att gå på varken yoga eller core. Blev väckt tidigt i morse (6.50) i min sköna nattsömn av att arbetsledaren ringde och sa att min arbetskamrat var sjuk (vi är bara två som jobbar i det köket) och hon undrade om jag kunde vara på jobbet inom 40 minuter. Jag sa ja, varför vet jag inte men jag sov nog när jag svarade. Hur som helst var det bara att rusa upp, slänga i sig lite gröt och åka och jag hann nästan. Klockan 8 var äggen kokta till barnen i förskolan och sen var arbetsdagen i full gång. I morgon blir det samma sak fast då går jag ju upp så jag hinner äta och ta det lugnt. Det är viktigt för mig att äta i lugn och ro på morgonen och helst ha ögnat igenom dagstidningen också.

I går kväll bestämde vi att ta sovmorgon i dag vilket innebär att vi går upp halv 8 och så går jag inte med ut med hundarna utan det får husse klara själv. Vi var nämligen väldigt trötta efter gårdagens LC-träning. Men av det blev det alltså inget.


Sen höll jag på att glömma av att jag i morgon skall hämta 144 kg djupfrusen hundmat och frysboxen tömde jag häromdan men den var ju full av vatten i botten och behövde rengöras. Det tog sin tid men nu är den påsatt och redo för en laddning mat till vovvarna.


Tvättmaskinen har också gått för fullt i dag med alla leriga kläder och hundtäcken sen i går.


Sen upptäckte jag att müslin var slut och det går ju inte an. Bara att sätta igång.


Nu sitter jag här och skriver om allt detta och snart är det dags för Cesar Millan och sen Hundcoachen.


Efter det är det sista hundrastningen och sen natti natti. Kanske hinner jag läsa lite innan jag slocknar.

Av Elisabeth - 15 mars 2009 22:08


Tidigt i morse, kl. 7 närmare bestämt styrde vi kosan mot Kode. Det ligger några mil norr om Göteborg men det var längre dit för oss än till Göteborg för man får åka ut mot kusten. Det var trevligt att se havet. Vädret var mulet, stundtals dimmigt men det klarnade allteftersom dagen led och när det var dags att åka hem på eftermiddagen så sken solen.

Sunny fick springa ett lopp med Foxy, en av Håkan Lagerströms tikar. Blondie blev inmätt först och det var skönt att ha det gjort. Hon pendlade mellan 46 - 48½ men hon fick OK. Numer står det inte deras höjd utan bara OK om dom är under 48 för tikar och under 51 för hanar. Sen fick hon springa med Nova, en av Anita Widlunds tikar. Smilla till sist fick springa ensam då det var första gången som hon sprang ett helt lopp själv. Hon är bara så tänd, så tänd så henne behöver man inte be två gånger. Kanske blir det träning i Bröndome om två veckor och då borde man åka dit för Smillas skull så hon får gjort sina licenslopp.


Det syns nästan inte vilken lervälling vi stod i.


Sunnys son Nemo var liksom syrran Smilla nybörjare men han sprang också med stort intresse för trasan.


Så här lerig blev Fejdi eftersom hundarna hoppade på varandra när trasan gick iväg.


Smilla och Blondie på alerten


Sunnyhjärtat hade gärna sprungit en gång till.


Eller kanske tyckte hon det räckte för dagen för nog ser hon ganska sömnig ut här.

Vi själva var också trötta och när vi kom hem hade vi varit hemifrån i över 12 timmar. Så nu skall det bli gott att gå och nana...zzzzzzzzzzz...

Av Elisabeth - 14 mars 2009 22:24


Ja då var den över för denna gången - melodifestivalen.

Vann rätt låt?

Jag gav en röst åt H.E.A.T igen och så en röst till Caroline af Ugglas. Alltså från början tyckte jag nog att denna människan var rätt knäpp. Men ju mer man har sett av henne så har hon vunnit i längden. Hon har ju varit med både i På Spåret och i Så Skall Det Låta (tror jag) och så nu här. Jag gillar verkligen den låten och det jag gillar med henne är att hon sticker ut och  går mot strömmen. Ta bara stövlarna som matchade både ögonskuggan och nagellacket. Ändå är hon så enkel och rak och så gillar jag hennes raka hår!!! Inga krussiduller här inte, inget tillgjort. Hästtjej är hon också.

Marlena Ernman var en bra vinnare trots allt och Alcazar tycker jag också var bra. Men egentligen bryr jag mig inte speciellt mycket om vem som vann men det är ändå kul att se det.

I morgon skall vi upp i ottan och åka på lure coursingträning.

Av Elisabeth - 14 mars 2009 22:17


Oj, vad mätt jag är. Har varit på 12-årskalas och firat Lucas. Där fick vi 7 sorters kakor som vanligt. Hembakat dessutom plus kladdkaka med grädde. Jag tror jag spricker. Innan tänker man att nu skall jag inte äta så mycket. Äter nästan aldrig kaffebröd men så kommer man till Helen och möts av doften av nybakat och så tänker man att ja, ja, bara denna gången. Får vara lite nyttigare i morgon. Detta är ju allt annat än nyttigt men det är ju hembakat. Det finns varken modifierad stärkelse eller transfetter i dessa kakor och så äter man med i alla fall lite gott samvete.



Av Elisabeth - 14 mars 2009 10:00


I Sunnys två kullar så är två av döttrarna som stöpta i samma form. Åtminstone om man tittar på nedanstående bilder.


Här ligger Sunny själv och ser fönöjd ut en sommardag för ett par år sen.


Smilla (Belara Sleeping Sun) som valp.


Donna (Belara Play Madonna) som valp.


Smilla igen. Pappa till Smilla är Linus (Silentkaze Artloving Rouge)


Donna igen. Pappa till Donna är Pilou (Play Mec du Manoir de la Grenouillére)

Visst syns släktskapet väldigt tydligt. Jag har lånat bilderna (och även beskurit dom lite) på Donna av Renée Eriksson, kennel Nahiniz. Det är hon som är fotografen och även delägare i kenneln. Den andra delägaren är Marie Andersson som också äger Donna.

Läs mer om Donna på www.nahiniz.se


Av Elisabeth - 13 mars 2009 21:19


Just nu är jag alldeles hes. Har tittat på Så skall det låta och där var Claes Malmberg med. Alltså man skrattar ju bara man ser honom, han är bara underbar den mannen! Det var roligt i kväll och sjunga kunde dom också. Jessica Andersson har en härlig röst. Helen har förresten ändrat en massa klänningar åt Jessica när hon var gravid. Likaså åt Sofia Wistam. Som en parentes bara!


I morgon fyller Lucas 12 år. Då skall vi dit. Herregud vad åren går. I dag är det ju fredagen den 13:e och det var det för en månad sen också. Nästa gång så är det i november och då fyller Jessica 11 år. Alltså hon föddes fredagen den 13:e och så är det det igen nu. Kuligt va´


TV

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards