Direktlänk till inlägg 29 mars 2009
Snabbt och enkelt recept igen. Detta är en riktigt festlig gryta egentligen. Receptet är till 6 pers.
Ugn 175 grader i 25 minuter om filéerna är tinade, annars lite längre tid.
6 kycklingfiléer, salt & peppar
Sås:
6 dl creme fraiche
1 buljongtärning (höns)
1 msk osötad senap
1-2 msk kinesisk soya
2 hackade vitlöksklyftor
2-3 dl riven ost.
1. Lägg filéerna i en ugnsfast form
2. Blanda samman såsen, utom osten, i en kastrull
3. Koka upp såsen och låt koka 2 min. utan lock. Häll såsen över köttet och strö över osten.
4. In i ugnen
Vill man göra det lite festligt kan man lägga halverade kärnfria vindruvor över köttet.
Glömde tyvärr ta kort när det var färdigt att äta. Vi var så hungriga.....
Bilderna är med ett halverat recept, alltså på 3 filéer som jag delade för de var inte riktigt tinade. Vi åt bulgur och grönsaker till.
Hemsidan www.belara.net Nu i början av mars så upphör både Belaras Hundhantverk och kennel Belara. Då Claes-Göran gått bort så existerar inte firman längre och på kennelsidan händer inget nytt. Inga nya hundar, inga valpar, ingenting....Att då beta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|